Vijfde plaats voor team UVS

Gisteravond toonden 15 clubgenoten weer eens aan dat schaken ook in deze tijd een echte teamsport kan zijn. De afwezigheid van enkele vaste krachten werd gecompenseerd door de deelname van twee nieuwe gezichten uit UVS1 en een uit UVS2. Zo eindigden we onder aanvoering van de regerend clubkampioen comfortabel in de middenmoot.
Toen ik na mijn tweede potje weer in de lobby terecht kwam, het toernooi was op de kop af acht minuten en 45 seconden bezig, sprongen de tranen mij in de ogen. Van ontroering. We stonden eerste! Als de bliksem maakte ik een screenshotje van dit unieke feit. Leuk voor later.

Zoals je kunt zien was het onze Brakkehakker die een flitsende start had. Zijn tweede partij ging zo

Aan EdmondDantes19 is een mat-op-de-onderste-rij-motiefje wel besteed

Snoekbaars 4782 hield CM Paultjelonneker op remise

Een mat in één ziet MURRA37 natuurlijk niet over het hoofd

MoiRon speelde tegen iemand die hij ooit tegenkwam op het NK Lightning, Hans de Lange. Per ongeluk speelde hij iets wat hij niet kende: 1…d6 op 1.e4. Het ging hem niet slecht af. De opening was voor zijn tegenstander maar langzaam maar zeker nam MoiRon het heft in handen en won.

Volgende week battlen we weer vrolijk verder. Doe je dan ook (weer) mee?

Share

Geef een reactie