Grijp je kans als je ‘m krijgt!

Winnen tegen een veel sterkere speler dan jij is moeilijk. Als de underdog krijg je misschien één kansje in de hele partij. In een (klok)simultaan is dat kansje daarentegen soms zelfs een kans, omdat je tegenstander zijn aandacht moet verdelen over de chaos van vele partijen tegelijk. Op deze manier had ik ooit een zuivere winstkans tegen David Miedema, die ik pontificaal om zeep wist te helpen. Zou het tegen Joost beter gaan?

En zo liet ik ook deze kans lopen. Bij de volgende simultaan krijg ik er vast weer een. En driemaal is scheepsrecht. Toch?

Share

1 reactie

  1. Maarten van Rooij schreef:

    Ik moet zeggen dat ik schrok toen je Lxc3 speelde. Ik zat erbij en ik keek ernaar. Je zat behoorlijk lang na te denken dus ik dacht dat Joost hier een nul ging pakken. Pxc3 is erg sterk – ook vanwege het loperpaar.
    Wel herkenbaar. Zondag liet in een 2365 glippen in een mooie offerpartij. Kh1 was drie zetten lang winnend. https://lichess.org/xXcazVI3/white#34

Geef een reactie