Eén team. Eén taak


Het is weer tijd voor uw wekelijkse frontbericht van de strijd van team UVS tegen de rest van Nederland. Waar hebben we het trouwens over als we het hebben over team UVS? Ik heb dat eens even haarfijn voor u uitgerekend. Het is elke week weer anders, maar nu hebben we het over UVS 2.28. Dat is het gewogen gemiddelde van de KNSB- teams waarin de spelers van wie de score meetelde voor de eindstand spelen.

Eindigden we in de afgelopen weken op de 2e, 5e en  4e plaats , gisteravond strandden we op plek 7. Van een neerwaarts hellend vlak zou ik nog niet willen spreken maar ik zou willen wel willen waarschuwen voor nonchalance. Het is net als met de coronacrisis, het zou zonde zijn om alles wat we met elkaar bereikt hebben weer teniet te doen door de gedragsregels te laten vieren. Daarom herhaal ik die hier nog maar een keer:

  • Alle goede snelschakers van UVS moeten meedoen
  • Alle spelers moeten nuchter zijn en zich 2 uur lang 100% focussen op het toernooi

Alleen zo houden we team UVS in de 2e klasse. Dat dit tegelijkertijd de voorwaarden zijn waaraan moet worden voldaan om misschien ooit met wat geluk te promoveren is logisch, gezien het feit dat de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn.

Gisteravond was de opkomst bij ons wat mager maar gelukkig degradeert alleen de nummer laatst en echt in de problemen zijn we dan ook niet  geweest. Guidovm was weer eens onze beste man met 11 uit 16 en een mooi TPR van 2403.

En dan nu de vijf partijtjes die ik, niet helemaal at random, heb uitgezocht om na te spelen.

In de chat zei GM Johan Derksen (GM Twan Burg) na afloop van het toernooi: “Het is nu wel weer leuk geweest in de 2e klasse. Bedankt iedereen voor de potjes”. Vorige week deed hij mee met SISSA en was daarmee gepromoveerd. Nu speelde hij voor zijn eigen club HMC Den Bosch en promoveerde wederom. Guidovm komt hem dus voorlopig niet tegen.


Vaste deelnemer van het eerste uur Flupkees leverde dit leuke potje af

MoiRon vond dit zijn beste partij van de avond. Vanuit een Bird-opening wint hij een pion, komt een kwaliteit achter maar zijn loper blijkt net zo sterk als de toren van zijn tegenstander. Die biedt nog remise aan maar MoiRon volhardt en wint. Volgens zijn computeranalyse maken beide spelers 9 blunders.

Over de volgende partij zegt uvsuvs: “Van mijn blunder op zet 30 was ik me bewust: Ik moest kiezen tussen Df4, Df3 en Df2. De dame vergetend op b2 speelde ik Df2?? Na dameruil en Pxe4 heeft zwart dan groot voordeel. Zwart vergat zelf ook zijn dame op b2 en staarde alleen naar de velden f7 en f8. Toen kon ik tot mijn verbijstering op b2 slaan: wederzijdse schaakblindheid dus…”

Het verslaan van iemand met een titel voor zijn naam blijft voor WeakietheViking toch altijd weer een bijzonder gevoel.

Volgende week battlen we weer vrolijk verder. Doet u dan ook (weer) mee?

Share

1 reactie

  1. Maarten van Rooij schreef:

    Wat een drama’s! Ik kreeg opeens spontaan echte mensen op bezoek en dat is in coronatijd toch wel een bijzondere aangelegenheid. Dus voor mij een zondagavond geen battle tegen de rest van Nederland. Volgende week ben ik er weer bij met 100% alcohol en zonder focus. Of geldt die regel alleen voor goede spelers?

Geef een antwoord