Zwitser kaapt toernooiwinst in Berserk Arena

Emigrant Guido liet zien dat al die verhuisstress wel mee valt (Guido gaat ons helaas verlaten – hij verhuist naar Zwitserland). Na eerdere ereplaatsen in de Online UVS-toenooien werd hij nu afgetekend winnaar van het snelschaken met berserk (dat is de helft van je tijd inleveren voor een extra punt bij winst).Jan eindigde wederom in de top. Hij moet een gelukkig man zijn omdat hij zijn doelen meestal redelijk makkelijk lijkt te halen. Hij hoopte van te voren in de top tien te eindigen. Dat is gelukt. Anton experimenteerde met berserk. Hij speelde de meeste partijen (15), maar verloor er ook veel. Met een eindsprint van 12 punten uit vijf partijen (dat kan dus met berserk!) wist hij nog net Thomas achter zich te laten.
Het moet soms ook een beetje meezitten met dat snelschaken. Tegen Wouter (zwart) bereikte Guido na 31 zetten deze stelling:


Met 31. …Dxe4 is het verhaal wel zo’n beetje uit (Na Txe4 volgt Td1 en mat). Wouter speelde 31. …Ta-d8 (ook om Td1 te spelen). Guido 32. Dxh5. En nu werkt Dxe4 nog steeds, maar Dxh5 kan ook … tik tik tik helaas: vlag!
Eindstand:
1. Guido 37 punten
2. Jan 27 punten
3. Anton 25 punten

Share

Geef een reactie