Snelschaakmarathon voor het goede doel

Voor degene die graag snelschaken en/of het goede doel een warm hart toe draagt, vindt er aanstaand weekend een heuse snelschaakmarathon plaats op Lichess.

Vanaf zaterdag 23 mei 14:00 tot en met zondag 24 mei 14:00 kun je 24 uur lang potjes 4+2 spelen. Doel van deze uitputtingsslag is geld op te halen voor het Mercy-ziekenhuis in Metz, Frankrijk, om diens strijd tegen corona te steunen. Doneren mag, maar hoeft niet.

Het deelnemersveld is in ieder geval zeer gevarieerd en veelbelovend: op het moment van schrijven zie ik 16 GMs en een hele hoop andere titelhouders, en lopen de ratings uiteen van 2801 tot 808 (met 733 deelnemers). Bovendien heb je de kans dat je partij live op YouTube gestreamd wordt door Agadmators Chess Channel!

Link naar het toernooi: https://lichess.org/tournament/nn4UF6mP
Link om te doneren: https://www.leetchi.com/c/marathon-tous-ensemble-pour-mercy

Share

2 reacties

  1. Onno Marres schreef:

    Dit vind ik een mooi initiatief. Snelschaken is niet mijn sterkste kant, daarom laat ik 24 uur snelschaken graag aan anderen over. Ik heb gekeken op de site van het toernooi, maar het is mij niet duidelijk of ook mensen die niet deelnemen kunnen doneren. Ik wil niet meedoen, maar wel een donatie doen. Is dat mogelijk?

  2. Simon van Dijk schreef:

    Een beetje laat, maar dat moet wel mogelijk zijn denk ik.

Geef een reactie