UVS online handhaaft zich in klasse 2A

Toen gisteravond om 22:00 precies de eindstand van de wekelijkse teambattle op Lichess op het scorebord prijkte, bleek dat het team “UVS Nijmegen” zich met twee vingers in de neus had gehandhaafd in klasse 2A. In beide 2e klasses is wekelijks 1 promotieplaats te vergeven en degradeert de nummer laatst. Tot nu toe heeft degradatie voor ons nooit gedreigd, maar willen we ooit promoveren dan moet er denk ik aan twee voorwaarden worden voldaan:

• Alle goede snelschakers van UVS moeten meedoen
• Alle goede snelschakers van UVS moeten nuchter zijn en zich in hun mancave twee uur lang volledig kunnen focussen op het toernooi

Die promotie gaat er dus nooit komen. Erg is dat niet want het is zo al leuk en spannend genoeg en al dat gestreef naar hoger en meer staat inmiddels haaks op de tijdgeest. Deze week was Guidovm de Nijmeegse man in vorm. Hij scoorde 12 uit 17, wat goed bleek voor een TPR van 2437.

In onderstaande de partij dacht zijn tegenstander waarschijnlijk dat Guido op zet 30 een mouse slip ontglipte, maar het was een redelijk briljante truuk waar met open ogen ingetrapt werd.

Zelf dacht ik mijn tegenstander op zet 22 ongenadiglijk mat te gaan zetten maar zoals dat gaat bij snelschaken offerde hij desperaat zijn dame om dat te voorkomen en speelde onverdroten door. Gelukkig lukte het me daarna toch nog om op tijd een mat te creëren.

Ik dacht dat Moiron hier na zet 30 mat ging maar hij had alles onder controle

De tegenstander van Daltharian ging berserk. Onze man liet zich niet gek maken en demonstreerde tot besluit een leuk techniekje uit de stappenmethode (iets met uitschakelen van de verdediger of zoiets).

Diderick leverde ook weer de nodige hakpartijtjes af. Dit vond ik wel een leuke.

Volgende week battlen we weer vrolijk verder. Doe je dan ook (weer) mee?

Share

Geef een reactie