UVS Online Schaken van start!

Schaakvrienden!

UVS gaat Online!!! Zeg het voort!!!

De maandagavond is de maandagavond niet meer. En het ziet ernaar uit dat live schaken voorlopig ook niet zal worden toegestaan. Velen zullen zich de laatste tijd vermaakt hebben met online schaken – of met online schaakpartijen volgen. Maar die maandagavond blijft toch een gat in de week. Daar gaan we wat aan doen!

Vanaf nu organiseert UVS wekelijks een Lichess Arena toernooi voor leden. We starten op maandagvond 4 mei om 20:00 uur. Klik op ‘Online’ in de navigatiebalk en je ziet alle info die je nodig hebt om mee te spelen.

Ken, zie, of spreek je leden die niet zo vaak op deze site kijken? Bel, app of mail ze dan en deel deze info. En…

MELD JE AAN EN SPEEL MEE

Alvast bedankt en tot zeer spoedig. In de virtuele wereld van UVS Online!
Maarten van Rooij
Wedstrijdleider Intern

Share

18 reacties

 1. Simon van Dijk schreef:

  Heb me net aangemeld bij het UVS-team op Lichess. Met de instructies hier op de site gaat dat heel eenvoudig. Zie jullie maandag!

 2. Klaus Wüstefeld schreef:

  Hoi Maarten, leuk,dat we weer kunnen schaken in competitieverband, maar bij mij gaat het aanmelden niet zo eenvoudig als bij Simon. Ik heb me eerst aangemeld bij ichess. Dat ging goed., maar daarna ging er iets mis.
  Ik zal de volgorde geven van mijn klikken: 1.On line 2. Lid worden van UVS Nijmegen Interne competities 3.lichess.com 4. rechtsboven zoeken: Nijmegen + Enter. Tot zover ging het goed, maar dan verschijnt er in beeld de mededeling “Dit account is gesloten” .
  Hierna gaat het niet verder. Ik heb alles gedaan ,wat gevraagd is, maar heb ik iets fout gedaan?
  Groet Klaus

 3. Maarten van Rooij schreef:

  Hi Klaus, leuk dat je erbij komt! Als je op de Lichess pagina komt moet je eerst naar Gemeenschap en daaronder Teams gaan. In het scherm dat dan opent staat rechtsboven (dus in de zojuist geopende pagina) ook weer een zoekschermpje – als je daar Nijmegen intikt komt het goed.

 4. Jeroen Keers schreef:

  Goed initiatief! Ik heb lidmaatschap aangevraagd, maar ben vergeten mijn echte naam in het bericht te vermelden. Via deze weg dan: mijn Lichess-naam is NJeroen.

 5. Peter van der Doef schreef:

  Ik heb ingeschreven onder naam peterschaak2020

 6. Klaus Wüstefeld schreef:

  Dank, Maarten voor je uitleg, maar ik kom er niet uit.
  Ik heb het op verschillende manieren geprobeerd en kom dan wel langs allerlei dingen, maar bijvoorbeeld een belletje en rode 1 zie ik niet. Ik probeerde het nogmaals en kwam toen niet verder dan “teams”.
  Ik stuur je per email een bijlage, waarin ik dat precies laat zien.

 7. Klaus Wüstefeld schreef:

  Ik hoorde van Maarten, dat mijn inschrijving voor de on line competitie gelukt is, maar dat is dan onbewust gebeurd, want ik dacht, dat het mislukt was. Ik had namelijk na talloze mislukkingen in wanhoop overal geklikt waar je maar klikken kon en was naar het scheen niet geslaagd. Ik herinner me , dat ik een gegeven moment een rode 5 zag, op de plek, waar een rode 1 had moeten staan, waarschijnlijk was het krabbeltje ernaast het belletje, waar over gesproken werd. Dus ik was ervan overtuigd, dat ik niet kon meedoen. Fijn , dat het nu toch kan.

 8. Henk-Jan Janssen schreef:

  Ik kom tot “neem deel”. Als ik daarop klik, dan vraagt ie een wachtwoord?

 9. Ron van Dijk schreef:

  @Henk-Jan: staat linksboven in de chat op de teampagina.

 10. Klaus Wüstefeld schreef:

  Ik heb de neiging om aan mijzelf te twijfelen, d.w.z. ondanks uitleg van maarten ( hier en via mijn email) weet ik niet hoe ik mijn deelname moet vastleggen en hoe ik maandagavond moet starten. Ik vind het onduidelijk.
  Intussen ben ik wel wat verder gekomen. Na inschrijving bij Lichess ( met email en wachtwoord) ben ik na 5 à 6 klik-stappen uitgekomen bij een lijst van ongeveer 30 nogal vreemde deelnemers, maar behalve mijn naam tref ik daar wel nog een paar bekende namen aan. Hoera! Rechts zie ik dan 4 toernooien op 4 verschillende datums. Ik klik op “UVS-rapid 1 Arena “van 4 mei. Ik klik dan op het groene vlak met “NEEM DEEL” vul nogmaals het wachtwoord (Password) in en klik op O.K. Nu zie ik wel negen namen staan, maar mijn naam staat er niet bij. Ben ik nu wel of niet ingeschreven voor maandagavond? En wat moet ik dan doen om maandagavond te starten met een partij ? Tja helaas is het mij niet duidelijk.

 11. Maarten van Rooij schreef:

  Hi Klaus, het wachtwoord voor het toernooi (dat is een ander wachtwoord dan voor Lichess) staat in de chat – boven lijst lijst met deelnemers (de rare namen zijn aliassen).

 12. Klaus Wüstefeld schreef:

  Ja inderdaad, Maarten, ik zag het ook toevallig staan. Als je wilt deelnemen, moet je het wachtwoord “UVS” invullen en niet je eigen wachtwoord bij LIchess. O.K dat is dan in orde, maar dan weet ik nog niet wat ik op maandagavond moet doen.

 13. Maarten van Rooij schreef:

  Zorg dat je om maandag 20:05 (eerder mag ook) ingelogd bent op Lichess. Om 20:05 popt een schaakscherm op. Je bent dan ingedeeld. En je kunt beginnen te schaken. Beide spelers hebben een kwartier voor de partij + 5 extra per zet. Als de partij gespeeld is ga je terug naar de toernooilobby. Daar wordt je zo spoedig mogelijk ingedeeld tegen de volgende tegenstander. Na drie uur is het toernooi afgelopen. Scroll ook even naar beneden bij de deelnemerslijst van het toernooi (dat is dus niet de deelnemerslijst van het team!). Daar zie je verdere uitleg over de regels.

 14. Peter van der Doef schreef:

  Om 20 uur is dodenherdenking

 15. Klaus Wüstefeld schreef:

  Er wordt aangeraden te spelen vanaf een ander tapblad: wat moet ik me daarbij voorstellen en hoe gaat dat?

 16. Koen de Wilt schreef:

  Ik denk dat je naar “Je krijgt een melding wanneer dit toernooi start, dus het is veilig om in een ander tabblad te spelen terwijl je wacht.” verwijst Klaus. Dit kun je gewoon negeren en je hoeft niks met tabbladen te doen (een tabblad is een extra pagina die je kunt openen in je internetbrowser, dus dat je twee internetpagina’s tegelijkertijd open hebt). Dit betekent alleen dat het geen ramp is als je nog een ander potje aan het spelen bent als het toernooi begint, maar dit is voor jou dus niet relevant.

 17. Arjan Schoonen schreef:

  Wat een goed initiatief Maarten! Hoeveel mensen waren er gisteravond online bij dit toernooi, dertig? Het was een leuke ervaring om weer tegen bekenden te spelen.
  UVS Nijmegen, de gezelligste schaakclub van het internet !

 18. Dennis Breuker schreef:

  Ja, was erg leuk. Ook het raden naar de aliassen.
  Maar wat was er met Klaus? Ik zag dat hij maar 1 potje speelde, en na verlies tegen jeep80 (geen schande) hield hij ermee op. Of had je niet door wat je daarna moest doen, Klaus?

Geef een antwoord