Elke zondag teamgevecht op Lichess.org

Zeg Jaap, Wim, Erik, Anton, Maarten, Dennis, Thijmen, Simon, Pepijn, Marcel, Koen, Ron, Tobi, Jan, Arjan, Jeroen, Olaf, Ruud, Dirk, Frans, Theo, Mark, Benjamin, Ayden, Thierry, Thijs, Niels, Josje, Ilja, haal dat slapende Lichess account eens even onder die dikke laag stof vandaan. En leden die nog geen lid zijn van het team UVS Nijmegen op die website, doe je eens aanmelden. Er is werk aan de winkel. We zijn namelijk uitgedaagd om als UVS de strijd aan te gaan met andere clubs in het wekelijkse Teamgevecht dat sinds enige tijd wordt georganiseerd op Lichess.org. Als diep slapende teamleider van het nog dieper slapende team UVS Nijmegen was ik direct klaarwakker. Natuurlijk doen wij mee, antwoordde ik. Bij UVS zijn we altijd klaar voor de strijd.

De regels: er kunnen onbeperkt spelers voor een team uitkomen en je speelt alleen tegen spelers van andere teams. De scores van de beste 10 spelers per team bepalen de einduitslag. Het toernooi duurt van 20:00 tot 22:00. Alle spelers kunnen op ieder moment in- en uitdraaien. Je hoeft dus niet de twee uur vol te maken. Speeltempo is 3 min + 2 sec per zet. Inmiddels zijn er 3 klassen waarin wordt gespeeld. Je kunt promoveren en degraderen.

Spelers aangesloten bij ons Lichess team kunnen zich eenvoudig aanmelden voor het toernooi. De link staat op onze teampagina weergegeven en ook heb ik inmiddels iedereen een bericht gestuurd met de link naar het toernooi.

Nog geen lid van het team? Hoe je je aanmeldt bij een team op Lichess wordt glashelder uitgelegd op de website van de oude club van Dennis Breuker, Caissa uit Amsterdam. Als je overal waar je “Caissa Amsterdam” ziet staan “UVS Nijmegen” invult komt alles goed.

Volg stap 1 tot en met 5 van de instructies op http://www.caissa-amsterdam.nl/caissa-post/vanavond-schaken-zonder-besmettingsgevaar/.

Dit is de link naar het toernooi van zondag 26 april https://lichess.org/tournament/GveJ5rgY

Wie weet tot zondag, hoe dan ook een prettig weekend.

Share

3 reacties

 1. Dennis Breuker schreef:

  Heel goed, Bert-Jan! Ik werd afgelopen. zondag al gevraagd om voor Caïssa te spelen…

 2. Bert-Jan Boer schreef:

  Gisteren werd team UVS Nijmegen 3e in het teamgevecht in de 3e klasse. De vijf best scorende UVS-ers waarvan de punten dus telden voor de einduitslag waren onze regerende snelschaakkampioen Ilya , Ron, Diderick, Ruud van der Spoel, en Simon. Bert-Jan, Koen, Tobi, extremeways1, en Thijmen waren de andere stijders.
  Die teamgevechten worden steeds populairder en er is inmiddels ook een 4e klasse in het leven geroepen. Na ieder toernooi promoveren de 2 hoogst eindigende teams en degraderen de twee laagst geeindigde teams. In al mijn overmoed had ik gedacht dat we wel ff zouden promoveren, maar het gaat er fanatiek aan en het niveau is hoog.
  Ik wil hierbij dan ook een oproep doen aan onze snelschaakanonnen om mee te gaan doen en te kijken hoe hoog we kunnen reiken. Team UVS needs you!
  Ben je geen snelschaakkanon maar vind je vluggeren vooral heel leuk (zoals ikzelf), laat je dan niet weerhouden. Hoe groter het team hoe beter. Neem eens een kijkje op onze teampagina op Lichess

 3. Simon van Dijk schreef:

  Ik viel pas halverwege het toernooi binnen, maar zondag zal ik het volledige toernooi meespelen. Ik speelde overigens één partij tegen 2500 en daarnaast zo ongeveer alles tegen 1900+. Het niveau is dus hoog.
  We werden overigens derde, net onder de promotieplek.

Geef een reactie