Aanstaande zaterdag: KNSB-competitie

Komende zaterdag, 1 februari, wordt er een nieuwe ronde gespeeld in de KNSB-competitie. De vier KNSB-teams van UVS spelen allemaal uit.

UVS 1 zou aanstaande zaterdag voor de afwisseling ook eens een keertje op de fiets kunnen gaan. Het eerste speelt dan namelijk in het gehucht Vianen, vlakbij Cuijk, tegen Vianen/DVP. Dit team behaalde net als UVS tot nu toe 4 matchpunten in de eerdere wedstrijden. Bij een overwinning aanstaande zaterdag klimt UVS door naar de subtop van klasse 1B, maar dat geldt natuurlijk ook voor Vianen/DVP. Oh ja, bij de komende tegenstander spelen ook Ivo en Ornett Stork mee. En dat zijn inderdaad allebei zonen van ons lid Jaap Stork. Voor eventuele supporters: de wedstrijd wordt gespeeld in dorpshuis ’t Akkertje in Vianen, aanvang 13.00 uur.

UVS 2 treft aanstaande zaterdag in Almelo het eerste KNSB-team van de gelijknamige Twentse club. Het tweede staat met 5 matchpunten op de vierde plaats in klasse 3b, terwijl Almelo met 4 matchpunten de zesde plaats inneemt. Dat wordt dus een strijd tussen twee middenmoters. Het winnende team zal dit seizoen waarschijnlijk niet meer in degradatiegevaar komen.

UVS 3 zakt komende zaterdag af naar Eindhoven om het daar op te nemen tegen WLC 2. Het loopt nog niet echt lekker bij het derde dat met slechts 1 matchpunt helemaal alleen onderaan staat in klasse 4I. En dat is toch wel wat te laag. Bij een overwinning op WLC 2 (tot nu 2 matchpunten net als twee andere teams) stijgt het derde in ieder geval naar plaats 9 en misschien zelfs wel naar plaats 7. Dat zou natuurlijk niet verkeerd zijn.

UVS 4 gaat zaterdag naar Flevoland om daar te spelen tegen Almere 4. Het vierde staat in klasse 6B met 3 matchpunten op de vierde plaats, terwijl de tegenstander met 4 matchpunten een plaats hoger staat. Dat wordt dus een spannende strijd tussen deze twee middenmoters.

Share

Geef een reactie