Duel tegen onze Nijmeegse stadsgenoten SMB 3-UVS 4 SOS

Dinsdagavond 7 januari 2020 mocht UVS 4 SOS samen met UVS 1 SOS tegen onze stadsgenoten van SMB in het Buurthuis ’t Hert. Het was voor iedereen de eerste officiële wedstrijd in het nieuwe jaar 2020.

Als teamleider had ik besloten dat ik zou aantreden tegen de Nederlands kampioen onder blinden schakers, Lukas de Jong, op bord 2. Het vergt extra concentratie om te luisteren naar de zetten van de tegenstander en deze op je eigen bord uit te voeren.

Voor mijn gevoel ging het gelijkwaardig op en behoedzaam. Maar een plotselinge actieve aanval van de dame had ik niet zien aankomen en bleek achteraf het kantelpunt van mijn partij, en verloor ik mijn partij vrij kansloos.

In het verslag van SMB over mijn partij tegen Lukas: “Na ongeveer 2 uur spelen vielen de eerste beslissingen. Lucas won en haalde daarmee ons eerste punt binnen. Hij vertelde dat hij een makkelijke partij had gehad. Zijn tegenstander Joris Leijten speelde niet al te secuur en dat kostte hem een stuk. Vervolgens kon Lucas het simpel uitspelen”

Vlak erna won Wim van de Broek op bord 5.

Bord 5:  Wim van der Broek – Marinus Mulders 1-0

Hierna verloor Arjan Schoonen van Peter Groenewald helaas zijn partij op bord 4 en werd het weer gelijk, 2-2.

Invaller Jeroen Keers maakte een mooie overwinning tegen SMB-teamleider Paul van Deemen. Jeroen won op de 10e zet een pion, waardoor hij met zijn paard vrij spel kreeg op de damevleugel en uiteindelijk hier stukwinst wist op te halen. Zijn tegenstander probeerde nog een mataanval op te zetten maar die liep vast op afruil van stukken en uiteindelijk nog meer materiaalwinst. Dank Jeroen, voor de goede invalbeurt.

Theo Felet speelde een defensieve partij maar won een prachtig punt. Hij vond het een prachtige partij.

Bord 1: Theo Felet – Valentijn Phijffer 1-0

Theo: ‘Ik heb er niet veel over te zeggen behalve dat het een van mijn betere partijen was.’

In een lange en pittige partij kwam op Bord 3 Thei van Laanen tot een mooie winst.

Bord 3: Thei van Laanen – Frans Drummen 1-0Jaap Stork op bord 8 maakte een mooie gedegen remise. Jaap was al bezig met en voorbereiding op zijn Tata schaakavontuur in Wijk aan Zee waar hij zich de komende twee weken aan gaat laven. Succes Jaap!

Als laatste hield Thijs Pols het vol. Hij is een “groentje” in ons team. Hij is pas in augustus bij UVS begonnen en dit was zijn derde ronde extern. En hij hield het met een ingewikkeld eindspel als laatste vol en won zijn eerste punt extern, gefeliciteerd!! Dit smaakt naar meer, Thijs!!

Een mooie eindstand van 2.5 -5,5 !! UVS wint uit.

In de rij naast ons speelde UVS 1 SOS ook tegen SMB (2) en we kregen uiteraard de majestueuze stand van hen mee, uiteindelijk 8-0. Hartelijk gefeliciteerd, UVS 1 SOS

Volgende maand op 10 februari spelen we thuis tegen ASV Arnhem, ook een klassieker.

Het verslag van Frans Drummen van SMB met enkele foto’s staat op https://www.smb.nl/nieuws.asp?nieuws_id=1251

Share

Geef een reactie