UVS1-SOS boekt keurige overwinning bij stadsgenoot

Afgelopen dinsdag mochten we om 19.30 uur aantreden tegen SMB2, iets was in verslagen altijd als een ‘stadsderby’ wordt omschreven. Op papier is het tweede team van SMB iets zwakker dan ons eerste team, maar eenmaal aangekomen in ‘Het Hert’ bleek dat onze tegenstanders 2020 af moesten trappen zonder hun 3 sterkste spelers. Wij waren voor het eerst compleet in onze opgegeven bezetting en het gevolg was een gat in speelsterkte van gemiddeld ruim 250 elo. Uiteraard geen garantie voor matchpunten, maar ik denk dat wij wel het meest zijn aangevinkt op de Toto-formulieren.

Het resultaat heeft u al eerder op de site kunnen lezen en was, eh, 8-0!!!! JAJAJAJAJA! ACHT NULLLLLLLLLLL!!!! Olééé, Oléééé, oléééé, Oléééé! Heu! Heu! Heu! Kampioeoeoeoeoeoeoeoenuh!!! Misschien had er wel boven het verslag moeten staan: “Zware Cobra8 van UVS verbrijzelt broze SMB2 (nu het nog mag van de VVD en het CDA)”, of “Tere SMB2 spat als rijpe kersen uiteen onder de rubberen zolen van UVS”. Maargoed, ook mensen van buiten UVS kunnen berichten op onze site lezen en de uitslag is natuurlijk al een confronterend gegeven op zich. Maar is het dan ook zo dat de Erudiete Heeren op alle 8 de borden al in de opening voordat ramptoerist Tsji binnenkwam de strijd al hadden beslecht? Nou, dat eigenlijk niet zonder meer. Daarom is het zeker wel interessant om de losse partijen nog te bekijken.

Niet lang nadat ik een rondje had gelopen en de indruk had dat er niet veel snelle punten zouden vallen, zag links van mij op een van de borden de stukken weer in de beginstelling staan. Met uitzondering van de koning van Koen. Die stond in het midden:

Niet heel veel later had ook Wouter zijn punt te pakken. En daarna kon Ivar een puntje bijschrijven:Op bord 5 deed Thomas vervolgens wat hij naar eigen zeggen altijd graag doet: “Beetje bij beetje de schroefe aandraaie en de teechestanda langsaam uitknèpe”. Het begon er toch behoorlijk goed uit te zien met de eerste 4 partijen in ons voordeel beslist. Maar het zou toch tot in de laatste fase duren voordat er daadwerkelijk het tweede matchpunt zou worden binnengesleept. Ik speelde zelf voor het eerst in mijn leven tegen een voornaamgenoot (alleen iets anders gespeld). Dat ging ongeveer als volgt:5-0 voor de goeie was het inmiddels. En nu begonnen we ons toch af te vragen of misschien de meest brute score op het formulier zou kunnen komen te staan en ook of dat eigenlijk al vaak was voorgekomen. Maar zelfs de wat meer ervaren (=oudere) spelers moesten daarvoor toch diep in hun geheugen graven. Wim deed in ieder geval zijn duit in het zakje:Op het eerste bord speelde onze vaste kopman Dennis een partij die volgens mij lang gelijk op ging, met wat klein strategisch voordeel voor Dennis:Hierna kon Ron natuurlijk niet achterblijven en hij wilde graag de 8-0 verzorgen:

En hiermee knallen we 2020 in met een zeldzame ‘flawless victory’ op onze mede-Nijmegenaren. En dankzij deze boost in bordpunten staan wij nu ineens tweede achter koploper SV Rivierenland, waar we zelf nog tegen moeten spelen. Het verschil is alleen 3  matchpunten, wat de afstand dan toch ook wel weer groot maakt. Maar wie weet…

Share

Geef een reactie