Hands ‘n’ Brains

Weet u nog, bij de jubileumviering in juni? We speelden daar een Hands and Brains-toernooitje. Deze schaakvariant beviel mij zo goed dat ik zaterdag 15 februari mee zal spelen in een toernooi in Tilburg, georganiseerd door SG KING.

Bij Hands and Brains speel je in tweetallen. De ene speler is de ‘Hands’ en beweegt de stukken, de andere speler is de ‘Brains’ en zegt welke stukken verplaatst moeten worden. Hij noemt daarbij echter alleen de naam van een stuk. Dus als de ‘Brains’ ‘loper’ zegt, moet de ‘Hands’ een loper verplaatsen, maar hij mag zelf weten welke loper en waarheen die gaat.

Ben je net zo enthousiast als ik en wil je ook een hele dag Hands and Brains doen, zoek dan een teamgenoot en meld je ook aan! (https://www.sgking.nl/hb/)

Ben je nog niet bekend met deze variant op schaken maar heb ik je nieuwsgierigheid gewekt? Bekijk dan eens dit filmpje waarin GM’s Fabiano Caruana en Robin van Kampen erg veel lol hebben met dit hilarische format: https://www.youtube.com/watch?v=xwBMhPF_PaI&t=403s.

Share

Geef een reactie