De Cirkelredenering op het schaakbord

Maandagavond 9 december 2019 mocht UVS 4 SOS aantreden in de met kerstsfeer versierde zaal tegelijk met alle drie andere UVS SOS teams. Wij mochten tegen De Cirkel 3 uit Ede die al vroeg compleet aanwezig waren. Wij waren bij de start bijna compleet. Thijs zat vast in een trein en schoof na 25 minuten aan op bord 6.

We gingen voortvarend aan de slag. Na anderhalf uur kreeg ik al een verzoek om remise te mogen aanbieden bij Jos. Hij heeft het volgens zijn tegenstander toen niet aangeboden, later wel maar dat was in overleg met zijn tegenstander die er over ging nadenken. Na een tijd kwam hij terug en speelde door, maar Jos won uiteindelijk toch (van teamleider Dick Wenning).

Theo Felet op bord 1 verloor helaas relatief snel. Ik weet niet waardoor dit kwam… 0-1.


Joris Leijten op bord 8 verloor helaas na een mooi offensieve aanval waarbij hij op een lang op een pion achterstand stond. Wim van de Broek had een solide winst op bord 3 tegen Ruben de Vries. Wim stuurde zijn partij in met zijn commentaar:

Peter van der Doef op bord 5 had het moeilijk tegen Jasper de Rijk, maar maakte een mooie remise.


Jaap Stork maakte na een voorsprong een paar bijzondere foutjes waarop zijn tegenstander toch remise aanbood en deze graag accepteerde. Thijs Pols kwam na zijn late instap in tijdnood, maakte het nog spannend maar verloor toch.

Arjan Schoonen maakte een solide remise op bord 2:
‘Van mijn opponent kreeg ik Scandinavisch opgediend. Ik weet niet hoe ik dat moet aanpakken. Mes en vork? Of lekker kluiven uit de hand? Dus ik deed maar iets, naar beste kunnen. Het bleek goed genoeg voor lichtelijk overwicht in de eindstelling, maar door mijn tijdgebrek was ik zeer content met het remiseaanbod van Tim Evendijk.’

Uiteindelijk werd de eindstand 3,5-4,5 en verloren we deze wedstrijd. We feliciteren de Edenaren. Ze waren er als eerste, waren als eerste weer klaar en gingen voldaan huiswaarts. De cirkel is rond.

Share

3 reacties

  1. Simon van Dijk schreef:

    Oef, wat jammer dat Peter remise aannam in die stelling… 38…Dxg5+! en zwart staat gewonnen: 39.Txg5, Txe2+ 40.Kf3, Txb2.

  2. Peter van der Doef schreef:

    Nee Simon, zwart heeft voordeel maar staat niet gewonnen. De computer (Fritz16) laat zien dat rond de 70e zet een volkomen gelijke stand wordt bereikt. Dat is geen winst en een lange weg te gaan vol met valkuilen.

  3. Pepijn van Erp schreef:

    @Simon, 40… Txb2 is misschien nogal tricky na 41.Te5, Pf6 42. Te7 maar na 40… Te1 heeft zwart inderdaad goede kansen met de pion meer.

Geef een antwoord