Nieuwe ronde KNSB-competitie

Komende zaterdag wordt er een nieuwe ronde gespeeld in de KNSB-competitie. De vier KNSB-teams van UVS komen allemaal in actie en spelen gelijktijdig thuis in het Kolpinghuis.

UVS 1 neemt het op tegen Venlo. Na twee nederlagen en één overwinning uit de eerdere wedstrijden staat UVS met twee punten op een wat teleurstellende zevende plaats. Venlo wist in de eerste drie wedstrijden drie matchpunten te behalen en bezet daarmee de vierde positie op de ranglijst. Bij een overwinning aanstaande zaterdag doet het eerste goede zaken en klimt het team naar een plek in de middenmoot.

UVS 2 treft aanstaande zaterdag het eerste KNSB-team van Zevenaar. Na twee achtereenvolgende overwinningen staat UVS 2 met 4 matchpunten op de tweede plaats. Dat zijn er evenveel als de aanstaande tegenstander, terwijl beide teams ook nog eens precies hetzelfde aantal bordpunten hebben (12,5). Het wordt dus een spannende strijd waarbij het team dat wint in het kielzog vaart van SG Max Euwe, dat momenteel met zes punten bovenaan staat.

UVS 3 speelt komende zaterdag tegen Maastricht 1, de hekkensluiter van de poule die tot nu toe geen enkel matchpunt behaalde. Maar ook de resultaten van het derde vallen wat tegen. Dit team scoorde tot nu toe slechts één punt en wacht nog steeds op de eerste overwinning. Komende zaterdag zijn er in ieder geval goede kansen om daar verandering in aan te brengen.

UVS 4 speelt zaterdagmiddag tegen Lekstroom 2 uit Nieuwegein. Lekstroom is een schaakvereniging die in 2015 ontstond uit een fusie tussen ASV Nieuwegein en Schaakclub Vianen. Het vierde behaalde tot nu toe één matchpunt uit de eerste twee wedstrijden, terwijl de komende tegenstander nog geen enkel punt wist te behalen. Bij winst kan het vierde enkele plaatsen op de ranglijst stijgen.

Vanwege een kerstbijeenkomst is de vaste speelzaal zaterdag niet beschikbaar en worden de wedstrijden gespeeld in de grote zaal op de eerste verdieping van het Kolpinghuis. Toeschouwers zijn ook daar van harte welkom. De aanvang van alle wedstrijden is 12.00 uur.

Share

Geef een reactie