Groesbeekse eindspel studie

Gisteren stelde ik het winnende halfje veilig in Groesbeek, maar mijn teamgenoten en ik vroegen ons af of mijn tegenstander ergens had kunnen winnen in het eindspel. De computer wist me te vertellen dat er één kans was en dat was in onderstaande stelling. Met weinig tijd op de klok moeilijk te vinden wellicht, maar gelukkig heeft de lezer thuis het hele weekend de tijd. Kunt u het winnende idee vinden voor wit?

Voor de duidelijkheid: de toren van wit staat op f7, dus wit gaat naar boven.


Share

2 reacties

  1. Dennis Breuker schreef:

    Ziet er ingewikkeld uit. Ik zou met de h-pion willen lopen, maar helaas Th1+. Dus dat eerst maar voorkomen: 1.Kg2 Ta1 2.h6. En dan maar verder zien. Maar het winnende idee heb ik (nog?) niet.

  2. Klaus Wüstefeld schreef:

    geen idee, maar heel even snel een korte schets: in ’n snelschaakpartij zou ik 1.Kh4 spelen, maar verder hangen mijn zetten af van wat Zwart speelt, bijvoorbeeld 1…., f4? 2.Kg4,f3 3.Te7+,Kd5 4.Tf3x wit wint met zijn 2 randpionnen of 1….,Th1 2.Kg6 ,Th3 3.Te7+,Kd5 4.h6,Tg3x+ 5.Kf5x, en volgens mij gaat de Witte h pion promoveren. Zoiets moet het worden.

Geef een reactie