Prima start UVS 3 (SOS) tegen Theothorne 1

Maandag 21 oktober begon de eerste ronde van de externe competitie! UVS 3 (SOS) mocht aantreden tegen het sterker geachte Theothorne 1 uit Dieren. UVS 3 werd vorig jaar nog kampioen maar van dat team is niet veel van over.

UVS 3 is op papier wel sterker geworden en tegen Theothorne 1 laten we zien dat we (vooralsnog) thuishoren in de 2e klasse.

Ik had mijzelf op bord 6 gezet en mijn tegenstander bleek een alleraardigste heer te zijn die helaas op het juiste moment de angel uit de wedstrijd haalde (12…dxc4). Hierna zagen we beiden geen echte mogelijkheden meer en op zet 20 bood mijn tegenstander remise aan. Was het remise? Oordeel zelf.

Het was nu rond de klok van 10 en dat gaf me de gelegenheid om rustig de andere borden te bekijken en het zag er prima uit. Frans bijvoorbeeld kwam remise overeen met zijn tegenstander.

Thomas was daarna de eerste die het volle punt binnensleepte voor UVS 3 en Onno zorgde vervolgens zelfs voor een 3-1 voorsprong!

Hierna volgden 2 remises en deze waren opvallend aangezien Ismail lange tijd minder leek te staan en Frederik juist beter (Frederik – 12. Pd5!!!).

UVS 3 stond dus op 4-2 en had genoeg aan een halfje. Probleem echter dat het er op bord 1 en 5 niet goed uitzag… Mark was de eerste die capituleerde. Zijn commentaar: “Ik speel met zwart modern (althans dat is de opzet). Op zet 15 moet dan c5 volgen, geheel in stijl met modern. Daar kies ik voor een andere voortzetting (niet perse helemaal fout) maar waardoor mijn stelling als een kaartenhuis in elkaar stort.”

De situatie voor Olaf op bord 1 was helaas ook onhoudbaar wat gezien het verschil in rating geen schande is.

Iedereen kon leven met 4-4 en UVS 3 is gelijk van die gehate nul af!

Share

Geef een antwoord