Herfstschmerz

Hoe doorsta ik in Godsnaam de herfst als mijn spel zo benedenpeils is als de afgelopen weken? Tegen Erik van Oosterhout werd ik in 14 zetten gefileerd. Mijn winst tegen Thierry Pol was zwaar geflatteerd, omdat hij een stukwinst overzag na 4 zetten. Vorige week figureerde ik tegen Tobi van Schijndel die me op de pijnbank legde en me wederom voor de 15e zet liet opgeven! En deze week presteerde ik nog wel aardig, maar had ik last van fantoombeelden: ik liet een remiseaanbod lopen en liep daarna met open ogen in de val die Pieter Thissen opgezet had (zie onder).
Hoedt u bij het lezen voor plots invallende depressies, maar houd in gedachte: “er is nog nooit een herfst geweest die niet werd opgevolgd door een winter”.

Met uw welnemen ga ik aan mijn herfstschmerz werken in de volgende periode en zie ik jullie graag terug in de winter.

Share

6 reacties

 1. Jan van de Westelaken schreef:

  Ik dacht, laat ik die varianten eens naspeelbaar maken, maar de plug-in loopt al helemaal vast op de eerste… so depressing ; )

 2. Klaus Wüstefeld schreef:

  slachtofferhulp Nederland 0900-0101 ( gebruikelijke belkosten)

 3. Vladimir Bosnjak schreef:

  Marcel, als je Herftschmerz niet locatie-gevoelig is kan je beter tijdelijk naar Australië verhuizen; Daar is het nu namelijk lente!

 4. Koen de Wilt schreef:

  Volgens mij heeft vooral jouw StockFish last van een herfstschmerz! Die wil in de eerste variant schaak negeren en in de tweede variant de dame laten hangen!

 5. Dennis Breuker schreef:

  Geniale titel! Er zijn geen woorden in de Nederlandse taal met meer medeklinkers achter elkaar. Ik kende alleen angstschreeuw als voorbeeld. Maar deze is mooier! Herfstschmerz. Wauw! En als je dit woord googelt vind je maar drie hits…
  (De meeste klinkers achter elkaar, vraagt u? Koeieuier, althans, tot 1996…)

 6. Marcel Verstappen schreef:

  Zo’n compliment brengt me er weer helemaal bovenop. Dank, Dennis. Goed gezien dat dit neologisme een poging van mij was om de angstschreeuw in mij te overtreffen (in 1 woord met slechts 2 klinkers).

Geef een reactie