De jubileumquiz van Joost

Wie schreef het ‘schaakboek’ The art of war (antwoord: Sun Tzu)? Waar staat de afkorting van schaakclub S.O.P.S.W.E.P.S voor (antwoord: Samen Op Pad Spelen Wij een Potje Schaak)? Associatie met een schaakveld: een bekende overleden Nederlandse zanger / zijn zoon zingt nu ook (antwoord: H6). Drie vragen uit de vermakelijke én pittige quiz die Joost Retera tijdens het lustrumfeest op 29 juni presenteerde.

Een behoorlijk aantal teams haalde een hoge score, wel het bewijs hoeveel schaakkennis UVS’ers hebben. Hier de vragen plus antwoorden van de quiz als downloads. Om nog eens rustig te bekijken welke vragen je goed en fout had. Of als je niet bij het feest aanwezig kon zijn, leuke hersenkrakers!

Vragen Jubileumquiz UVS 

Vraag 1 Jubileumquiz UVS – ogen schakers

Antwoorden Jubileumquiz UVS

 

Foto’s: Jan van de Westelaken

Share

Geef een reactie