UVS sluit seizoen af in stijl

Op zaterdag 11 mei speelden wij onze laatste partij van het seizoen tegen Wageningen. Voor ons stond er niets meer op het spel en was duidelijk dat wij als derde zouden eindigen, maar Wageningen kon nog degraderen en had op zijn minst een aantal bordpunten nodig. Wij wonnen met 6,5 –3,5 en sloten het seizoen dus in stijl af.

Jaap speelde op maandagavond al vooruit tegen Sander van Eijk en zorgde voor een vroege openingstreffer. Sander van Eijk vond heel lang een verdediging, maar Jaap bleef de hele partij druk uitoefenen en won verdiend. Hier zijn analyse:

Het was dus aan de rest om op zaterdag het karwij af te maken. Dennis mocht op bord 1 aantreden tegen Jan Timman. In de opening zette hij zijn paard op d7 in plaats van c6 waarna hij gedwongen werd te verdedigen. Tegen Jan Timman is dat geen pretje en Dennis verloor dan ook. Zoals hij het zelf typeerde: “Oom Jan leerde neefje Dennis schaken.”

Daarna maakte Hans remise en dat ging zo:

Ook Jan speelde remise, maar daar had meer in gezeten:

Joost won voor de vierde keer op rij en speelde een uitstekend seizoen met een TPR van 2400.

Tussendoor speelde Guido remise in een niet bijzondere partij waarin het evenwicht nooit werd doorbroken. Daarna won Anton en dat ging als volgt:

Daarna boekte ik een soevereine winstpartij. Het was een partij waarin ik niet in de problemen kwam, maar die ook niet flitsend was (behalve het einde).

Toen de matchpunten verdeeld waren speelden Lars en Lukas remise. Lars stond de hele partij onder druk en kon dus tevreden zijn met een remise als afsluiting van een prima seizoen.

Lukas had een pion meer in het eindspel, maar moest berusten in remise. Ook hij sloot een goed seizoen af met een TPR van 2400.

Share

1 reactie

  1. Marcel Verstappen schreef:

    Mooi beschreven ! In dit verslag valt ook veel te combileren! Vooral die bij Jasper vond ik knap gezien.

Geef een reactie