UVS2 promoveert!

Kijk, het leek zo eenvoudig voorafgaande aan de laatste ronde: een winst zou genoeg zijn om bij de beste nummers 2 van de 4e klasse te eindigen en aldus te promoveren. Met heel wat ratingpuntjes meer dan onze tegenstander Wageningen 3 zou die winst ook geen enkel probleem mogen zijn. Maar ja, als dat allemaal zo vanzelfsprekend lijkt, dan ligt verslapte aandacht en gemakzucht op de loer. Als ervaren teamcaptain is het dan duidelijk dat de geesten even op scherp gezet moeten worden vooraf of vroeg in de wedstrijd. Niets is daartoe effectiever dan de lat lekker hoog te leggen. Ik besloot dus zelf maar even vlot te verliezen zodat we na een uurtje spelen met 1-0 achterstonden …

Dat pakte natuurlijk goed uit. Hans Quint trok de stand al snel gelijk toen zijn tegenstander hem de kans bood met een splijtend stukoffer het centrum op te blazen. En ook op de andere borden leek het best aardig te gaan. Ivar won als volgt zijn partij:

Maar intussen leek de gezonde spanning alweer gevaarlijk te zijn weggezakt bij een hoop spelers. Met name Thomas en Diderick stonden helemaal niet zo lekker meer. Maar gelukkig had Roy het door, die is immers dit seizoen ook wel opgetreden als plaatsvervangend teamleider, en greep hard in. Door te verliezen natuurlijk!  Deze dubbele boost voor het moraal van de overige spelers zette UVS2 uiteindelijk defintief op het pad van de zo gewenste overwinning.
Want kijk, zowel Diderick als Thomas wisten hun stellingen die er echt tamelijk dramatisch uitzagen in de fase voor de tijdscontrole om te toveren in gewonnen posities. Bij Diderick eindigde de partij als volgt:

En Thomas had zijn tegenstander met een truc een kwaliteit weten af te troggelen, waarna hij trefzeker het volle punt binnenhaalde.

Tussenstand 4-2 en op zijn minst dus een gelijkspel. Maar dat zou wellicht net niet genoeg voor de promotie kunnen zijn. Maar de dubbele opoffering van Roy en mij had een duurzaam effect, bij Arno en Jeroen zag het er erg florissant uit. De partij van Arno volgt hier met zijn eigen commentaar.

Jeroen wist zijn eindspel met van paard tegen loper met een pion meer helaas niet te winnen, maar dat mocht de pret al niet meer drukken. Promotie is een feit!

Share

1 reactie

  1. Dennis Breuker schreef:

    Ole, ole ole ole! Een terechte promotie.
    Mooie verslag weer, Pepijn. En geniaal, die dubbele boost voor het moraal!

Geef een antwoord