Laatste competitieronde voor UVS 1 en 2

Aanstaande zaterdag 11 mei spelen UVS 1 en 2 hun laatste wedstrijd van dit seizoen in de KNSB-competitie. UVS 1 komt uit tegen het eerste team van Wageningen terwijl UVS 2 het opneemt tegen Wageningen 3.

UVS 1 eindigt dit seizoen op een keurige derde plaats in KNSB klasse 1A, de beste prestatie van het team van de afgelopen jaren. Tegenstander Wageningen, met negenvoudig Nederlands kampioen Jan Timman in de gelederen, staat op de zevende plaats en is nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud. Overigens start UVS komende zaterdag met een 1-0 voorsprong omdat Jaap Houben afgelopen maandag, in een vooruit gespeelde partij, een knappe overwinning behaalde op IM Sander van Eijk van Wageningen. Dat is een mooie opsteker voor UVS die perspectief biedt op een goed resultaat.

Tegelijkertijd speelt UVS 2 zaterdag in Klasse 4C tegen Wageningen 3. Bij een overwinning wordt UVS tweede in deze poule en is het team zeker van promotie naar de derde klasse. In de vierde klasse promoveren namelijk niet alleen de kampioenen maar ook de beste zeven nummers twee. Daar zit UVS 2 bij winst op Wageningen 3 zeker bij. Overigens eindigt UVS 2 ook bij een gelijke uitslag of kleine nederlaag als tweede in haar poule. Dan zal promotie echter afhangen van de uitslagen van de andere nummers twee in de vierde klasse.

Zie hieronder de ranglijst van de nummers twee voor aanvang van de laatste ronde:

  Poule Team Matchpunten Bordpunten
1 4A Groninger Combinatie 15 41,5
2 4E De Wijker Toren 2 13 43,5
3 4G Sliedrecht 2 13 39,5
4 4I Venlo 2 12 43,5
5 4C UVS 2 12 42
6 4B Rokade 12 40
7 4F De Baronie 12 40,5
8 4D HWP Zaanstad 12 36
9 4H Spijkenisse 11 35,5

De aanvang van de wedstrijden is a.s. zaterdag om 12.00 uur in het Kolpinghuis.

Share

1 reactie

  1. Simon van Dijk schreef:

    Zet hem op!

Geef een reactie