UVS2-SOS laat dure punten liggen in Groesbeek

De avond begon al omineus toen Tobi rond half acht telefonisch meldde dat het treinverkeer stil lag vanwege een aanrijding met een persoon. Daarop besloot Thei dat de eerste auto al maar naar richting Groesbeek (de thuishaven van PION) moest rijden, zodat er wellicht uitstel van de aanvangstijd geregeld kon worden. Nadat auto nummer twee met Tobi een half uur later arriveerde, werden alle klokken pas ingedrukt. Sympathiek dat onze tegenstanders begrip hadden voor de vertraging.

Het verder verloop van de avond beschreef onze teamleider heel mooi:

Geen tiroler muziek ditmaal: kienclub in de zaal boven ons was geruisloos. Toch zat er iets in de lucht die avond, waardoor wij plots en masse foute zetten gingen doen en een voor ons vrijwel zeker gelopen race het laatste uur in zijn tegendeel verkeerde. Geregeld wisselden de partijen van kansen, waardoor het toch nog erg spannend bleef. Tsji die snel gewonnen had hield de stand van zaken van alle partijen een beetje bij en had het de hele avond druk met het constant bijstellen en veranderen van zijn inschattingen.

Op een gegeven moment was de inschatting zelfs dat wij de match met 6-2 konden winnen. Helaas het mocht niet zo zijn, ondanks de hulp van onze sterke invallers Tsjie, Koen en Marcel.

De winstpartij van Koen:

Onze derde invaller Marcel zag helaas de klok sneller aflopen naar 0 dan gewenst:

Thei, Frans en ondergetekende zaten vervolgens alle drie in hetzelfde schuitje. Op enig moment in de partijen stonden wij alle drie gewonnen, maar ook alle drie leden wij aan de ziekte van Blunder die avond.

Voor mijzelf sprekend: ik kon mij maar moeilijk zetten om de partij achteraf te analyseren. Waarom pakte ik op dat cruciale moment mijn koning vast in plaats van mijn toren? Was het een storing in mijn handcoördinatie? Een black-out? Toch die tijdsdruk? Ik zal er nooit de vinger goed achter krijgen ben ik bang.

Hier volgen de drie winst, ahum verliespartijen:

Frans zei er nog het volgende over:

Volgens Theo Wijnhoven heeft UVS 2 de hele avond veel beter gestaan dan PION. Hij stond verbaasd. De uitslag had ook net zo goed andersom kunnen zijn 2-6. Waar ligt dat aan ? Gebrek aan stabiliteit of onzekerheid in het spel. Als er fouten gemaakt worden geeft dat de tegenstander weer opnieuw kansen, die komt dan weer in de wedstrijd. Dat maakt deze competitie altijd onvoorspelbaar en blijft het spannend. Op dit niveau kan het altijd alle kanten op gaan. We zullen zien waar dit eindigt. Vragen blijven er altijd over. Aanpassingen op dit moment lijkt me onmogelijk. De koers wijzigen lukt niet en er gaan er misschien wel twee teams degraderen. Kans is groot dat we daar bij zitten.

Thei wist zijn partij kortbondig te formuleren: ‘aanvankelijk betere stand verknald door blunder, waarna ik nog diverse winst- en remisekansen onbenut heb gelaten’.

Onno speelde een interessante partij waarbij een vroeg een stuk offerde. Of er genoeg compensatie was, zijn de meningen over verdeeld. Oordeelt u zelf:

Tobi was gelukkig niet aangeslagen van het stilleggen van het treinverkeer en maakte er een goede partij van:

En zo verloren wij de match. Dure punten, want het degradatiespook komt heel dichtbij voor UVS2-SOS.

Share

Geef een antwoord