UVS 4 laat invaller het vuile werk opknappen

Het is weer tijd voor uw zaterdagochtendvertier. Terwijl UVS 4 hard aan het trainen is voor de volgende wedstrijd, zorgt de invaller voor het verslag van de vorige partij. Diezelfde invaller mocht ook al zorgen voor het beslissende punt in die partij zoals u hieronder zult lezen!

Frederik won allereerst een partij waarbij de opening verrassend veel op de opening uit mijn partij leek, alleen was de voortzetting daar veel scherper en daar leek Frederik het beduidend makkelijker mee te hebben dan zijn tegenstander en we mochten 1-0 noteren. Theo ging echter ten onder in zijn partij en het stond 1-1.

Lambert zat links van mij aan bord 2 en van de normaal goedlachse voorzitter liet zijn tegenstander weinig over; de frons werd dieper en donkerder en het gezucht luider naarmate de partij vorderde. De uitslag was dus niet verrassend en het stond 1-2.

Ismail zat rechts van mij en wist zoals vaak een interessante partij op zijn bord te toveren. Regelmatig keek ik met een schuin oog naar zijn partij, maar aan het einde kon Ismail niet voorkomen dat een pion van de tegenstander promoveerde en . Een tactisch motief dat in de opening gedemonsteerd werd door de tegenstander van Ismail, wilde ik jullie niet onthouden:

Dirk besloot dat we ASA genoeg hoop hadden gegeven en maakte met chirurgische precisie korte metten met zijn tegenstander zodat we van 1-3 naar 2-3 gingen:

Clemens speelde een enerverende partij waarbij hij zijn tegenstander de kans gaf een blunder te maken. Die tegenstander was overduidelijk een voorstander van nivellering en 3-3 stond er op het scorebord.

Ron speelde na een niet afgestrafte blunder in de opening (zet 12) een aantal accurate zetten in het middenspel wat leidde tot een stelling rond zet 25 waar het makkelijk was voor wit om fouten te maken en wit stelde niet teleur! Ron besloot op zet 32 dat een dubbele aanval te makkelijk de partij zou beslissen, dus besloot het op een meer vermakelijke manier te doen. Dank daarvoor Ron! 4-3

Vervolgens mocht de invaller de klus klaren en de eindstand op het scorebord toveren.

Share

1 reactie

  1. Clemens Levink schreef:

    Prachtig verslag van onze UVS-4-wedstrijd, Koen!

Geef een reactie