UVS2 pakt ASV4 stevig in met 7-1

In onze achtervolging op Magnus/Leidsche Rijn voor een tweede plek in de poule, zou ons een dikke uitslag tegen ASV4 goed uitkomen. Gelukkig waren we dit keer helemaal compleet, wat dan alleen als nadeel had dat ik iemand uit de opstelling moest laten. In goed overleg kwamen we er op uit dat Arno de strijd aan de jonkies zou overlaten. We hebben hem gelukkig niet teleurgesteld en de wedstrijd met de mooie cijfers van 7-1 naar ons toegetrokken.

Na twee uur spelen zag het er echter nog helemaal niet naar uit dat we zo dik zouden winnen. Onze tegenstanders leken op meerdere borden hun best te doen om de stelling zo saai mogelijk te houden, maar uiteindelijk lukte dat alleen op de eerste twee borden, waar Roy en Dennis na lang proberen er meer van te maken toch in remise moesten berusten.

Alleen bij Hans leek het na de opening mis te gaan, hij verloor een pion en had er niet al teveel compensatie voor. Hoe hij uiteindelijk toch ergens een stuk wist te winnen is me ontgaan. Thomas kreeg na de opening een prettig voordeeltje en vertrouwde er meer op dat vast te houden dan een stuk mee te pakken waarvoor zijn tegenstander in ieder geval drie pionnen zou krijgen en misschien wat vage kansen. Een keuze die goed uitpakte, want Thomas kreeg een makkelijk gewonnen eindspel op het bord.

Jeroen speelde een puike partij, gaf zijn tegenstander geen enkele kans.

Diderick had de opening misschien niet zo geweldig aangepakt, maar zwart wist er niet echt van te profiteren. Daarna was het even fijn aanvallen en uiteindelijk afwikkelen naar een eindspel met een paar pionnen meer.  Ivar was ook een van onze spelers die met nauwelijks voordeel uit de opening was gekomen, maar daar ging de vlam toch in de pan toen zijn tegenstander waarschijnlijk iets te optimistisch dacht over zijn aanvalskansen.

Ik was zelf deze keer het langst bezig. Een boeiende pot, al zeg ik het zelf:

De uitslag kreeg een extra mooi tintje door het nieuws dat Magnus/Leidsche Rijn hun wedstrijd tegen PION/Mook heeft verloren. We staan nu dus ongedeeld tweede.

Share

Geef een reactie