Oeps…

Het overkomt onze lager gerate leden nog wel eens dat ze in de opening pardoes een stuk weggeven, waarna de partij eigenlijk al gespeeld is. Om hen een hart onder de riem te steken, zie je hieronder hoe ook internationale meesters soms tegen zo’n zeperd aanlopen. Het overkwam ons ex-lid IM David Miedema (2356) tijdens het Kragerø Resort-titeltoernooi in Noorwegen, dat momenteel gaande is (zie chess24). In de derde ronde bleek hij tegen Liam Vrolijk nog niet echt wakker te zijn:

Zo zie je maar weer, het kan de beste overkomen… Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende partijen?

Share

3 reacties

 1. Dennis Breuker schreef:

  En natuurlijk het beroemde verlies van Karpov: Christiansen-Karpov, Hoogovens 1993.
  1.d4 Nf6 2.c4 e6 3.Nf3 b6 4.a3 Ba6 5.Qc2 Bb7 6.Nc3 c5 7.e4 cxd4 8.Nxd4 Nc6 9.Nxc6 Bxc6 10.Bf4 Nh5 11.Be3 Bd6 en nu 12.Qd1 1-0
  http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1069116

 2. Arjan Schoonen schreef:

  Het vierde voorbeeld Wenen 1910 valt uit de toon bij de rest, want hier geeft wit materiaal kado om mat te zetten.

 3. David Miedema schreef:

  Leuk om te zien dat dit toch indruk maakt. Soms ben je zo moe dat je alleen maar slechte beslissingen maakt. Dat is bijvoorbeeld als je 30 minuten nadat je trillend je eerste GM van het jaar verslagen hebt. Het resultaat is dan een lekkere nul, vroeg naar huis en uitrusten maar.

Geef een antwoord