UVS 3 (SOS) gaat los tegen ASV 8

Na het “Debacle van Wijchen” had UVS3-SOS iets recht te zetten en aan ASV8 de eer om onze dadendrang te mogen ervaren. Om nog kans te maken op het kampioenschap diende simpelweg gewonnen te worden en het liefst met overtuigende cijfers. Maar je moet de huid niet verkopen voor de beer geschoten is oftewel focussen en proberen lekker ontspannen te spelen. Dit alles zonder de bezielende leiding van Wim die zich had afgemeld waardoor ondergetekende de honneurs mocht waarnemen (als interim teamcaptain). Iedereen was op tijd aanwezig en na de kennismaking met de tegenstander (die ook een interim teamcaptain hadden) en het openingspraatje van de voorzitter (Lambert voor intimi) begon de avond en deze verliep voorspoedig.

Niels mocht als eerste het kroeggedeelte induiken om zijn overwinning te vieren (tot nu toe was hij in de externe partijen altijd als laatste klaar).

Rob volgde niet veel later en rond half 10 zorgde ik hoogstpersoonlijk voor een tussenstand van 3-0. In mijn partij speelde alles zich af rond de halfopen C-lijn waar ik volop druk zette en dit wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Er was een mindere zet van mijn kant waar te nemen (19.Txc7) maar ook een leuk bedachte tactische zet (28.Pe5).

Met de wetenschap dat Theo kennelijk een toren voor stond kon het eigenlijk niet meer mis gaan. Daarom had ik er geen moeite mee toen Jos vroeg of hij remise mocht aanbieden, hij gaf vervolgens aan toch nog even door te spelen maar uiteindelijk kwamen ze remise overeen. Na vluchtig het bord bekeken te hebben was mijn gevoel dat we over dit halve punt niet mochten klagen maar misschien dat Jos een andere analyse heeft.

Ondertussen had Theo een toren teruggegeven (heel sociaal) en werd die partij spannender dan verwacht maar uiteindelijk speelde hij de partij keurig uit en met mat in 1 (of 2?) gaf zijn tegenstander (die ook naar de naam Theo luisterde) op. Luc had al reeds de winst binnen, wat ik mij van die partij kon herinneren was een leuke tactiek waarbij schaak gegeven werd met een loper waarna vervolgens de dame met een toren geruild kon worden en toen was het snel voorbij.

Wim en Frederik deden ook hun kunstje en om 11 uur stond de monsterscore van 7.5-0.5 op de borden. Het ratingverschil tussen beide teams was eigenlijk te groot voor een echt spannende pot wat jammer is dus laten we ons niet teveel op de borst kloppen… Rond deze tijd wist Jaap S. mij te vertellen dat USV 4 op winst stond tegen Wageningen 3 (tussenstand 4-2). Hier haalde Peter het beslissende punt binnen en hopelijk gaat hij deze partij nog publiceren op de site.

We zijn dus weer koploper en dat is natuurlijk fantastisch nieuws maar we zijn er nog niet. Op 12 maart moeten we naar de heksenketel ‘Voorzieningenhart ’t Hert’ waar SMB 3 op ons wacht. Om ons team wat extra motivatie te geven richting deze wedstrijd even een citaat uit het laatste verslag van SMB 3: “De zware jongens hebben we nu wel gehad. Kunnen we de volgende wedstrijd weer met meer vertrouwen ingaan.”

Share

1 reactie

  1. Jan van de Westelaken schreef:

    Mooi verslag van debuterend verslaggever JHD : )

Geef een reactie