UVS 4 SOS Wageningen 3 gestolen overwinning aan bord 5

Na tegen Velp in een gewonnen stelling mijn partij en daarmee de winst voor het team te hebben weggegeven, ben ik blij dat ik dit keer een verloren stelling heb weten te winnen.
Het begon allemaal lang, lang geleden, met een Russische verdediging die ik niet nauwkeurig uitvoerde. Mijn pionnenstructuur werd gehusseld en daarna werden met behulp van stukkenruil (uitschakelen verdedigers) pionnen opgesnoept. Ik kwam drie gezonde pionnen achter te staan met ongelijkveldige lopers. De enige compensatie die ik vond, was controle over de open e-lijn met de mogelijkheid om mijn toren op de tweede rij te plaatsen.

Wit had prima verder kunnen spelen na 25. c4
Waarom mocht wit niet 25. f3 spelen? Wit speelde 25. f3. Dat is 0-1

Share

Geef een reactie