KNSB-beker: UVS – WLC

Maandag 11 februari speelden we voor de KNSB-beker tegen WLC uit Eindhoven. Een tegenstander om rekening mee te houden, al waren we op papier favoriet.

Op bord 1 speelde Joost, waar we wit hadden geloot. Hij had na de opening geen voordeel weten te bereiken en een stelling waar niet al teveel muziek meer in zat. Aangezien we op de andere 3 borden betere stellingen hadden, bood Joost remise aan wat werd geaccepteerd. Op bord 3 won Jaap in de opening een pion, wat wel resulteerde in een nogal statische stelling wat de winst nog wel een flinke technische kluif maakte. Op bord 4 kreeg Jasper met zwart een plezierig eindspel met een goed paard tegen een slechte loper. En ikzelf had met zwart op bord 2 een centrumpion gewonnen en had daarmee een winststelling, al had wit wel wat initiatief op de koningsvleugel dat ik moest neutraliseren.

Jasper won prima en snel het eindspel na onnauwkeurigheden van zijn tegenstander en daarmee leek het een goede avond voor ons te worden al duurde het nog lang. Jaap won tegen het einde van de avond een loperpaareindspel met twee pionnen meer en speelde een goede technische partij. Ikzelf viel volledig uit de toon deze avond. Niet alleen begint pas mijn 2e voorletter met een J, maar ook wist ik diverse winsten te missen en uiteindelijk de zelfdestructie in te gaan:


Na 24 februari volgt de loting voor ronde 4. Dit is wat in onze poule D gespeeld is en wordt:
Ronde 3 (dient voor 24 februari gespeeld te zijn)
HMC Den Bosch – ASV
Eindhoven – De Pion
UVS – WLC 2½-1½
De Drie Torens – Zuid Limburg ½-3½

Share

1 reactie

  1. Marcel Verstappen schreef:

    Mooie foto! Is die paal toch nog ergens goed voor ;-)

Geef een antwoord