Nieuwe ronde externe competities

Komende zaterdag wordt er een nieuwe ronde gespeeld in de KNSB-competitie, terwijl volgende week alle SOS-teams in actie komen in de regionale competitie.

De vier KNSB-teams van UVS spelen zaterdag allemaal een uitwedstrijd. UVS 1 neemt het in Arnhem op tegen ASV, dat met vier punten in de middenmoot staat. Volop kansen dus, zou je zeggen, want UVS neemt met acht matchpunten een verdienstelijke derde plaats op de ranglijst in. Als UVS zaterdag wint, wordt deze mooie positie op de ranglijst verder verstevigd.

UVS 2  reist komende zaterdag naar Utrecht om het op te nemen tegen Oud Zuylen Utrecht 3, de hekkensluiter in KNSB Klasse 4C met één matchpunt uit de eerste vijf wedstrijden. Het zou toch moeten lukken om deze wedstrijd te winnen en dat zou heel mooi zijn. Bij een overwinning blijft het tweede namelijk meedoen in de strijd om de tweede plaats in de poule. En, zoals het er nu uitziet, geeft deze plaats recht op promotie naar de derde klasse van de KNSB.

UVS 3 gaat zaterdag in Tilburg spelen tegen De Drie Torens 2. Het derde staat momenteel bovenaan in klasse 5 met zes matchpunten en 19 bordpunten, terwijl De Drie Torens 2 met één matchpunt en één bordpunt minder de tweede plaats in deze poule inneemt. Dat wordt dus een spannende wedstrijd die bepalend kan zijn voor het uiteindelijke kampioenschap.

UVS 4 speelt komende zaterdag gelijktijdig met het eerste team in Arnhem, maar dan tegen ASV 5. Het vierde is na een moeizame start opgeklommen naar de tweede plaats in klasse 6A. Bij een overwinning op de Arnhemmers (die met twee punten net niet onderaan staan) blijft het vierde meedoen om het kampioenschap.

Vervolgens komen volgende week de vier SOS-teams van UVS in actie. UVS 1-SOS speelt op donderdag 14 februari in Ede tegen het eerste SOS-team van schaakclub Ede, momenteel de koploper in SOS Klasse 1D. Ondanks het wisselvallige spel staat UVS 1 –SOS nog steeds op een gedeelde tweede plaats en bij winst kan het team zelfs de koppositie in deze poule overnemen. Gezien de talentrijke spelers van dit team behoort dat zeker tot de mogelijkheden.

De andere drie UVS-SOS teams spelen aanstaande maandag 11 februari gelijktijdig thuis en dat is tegenwoordig dus in het Kolpinghuis. Daar speelt UVS 2-SOS komende maandag tegen Theothorne 1-SOS uit Dieren. Dit team staat op de tweede plaats met zes matchpunten, terwijl het tweede met vier matchpunten in de middenmoot staat. De hoogste tijd dus voor een overwinning.

UVS 3-SOS treft aanstaande maandag ASV 8 in het Kolpinghuis. Na de onverwachte nederlaag vorige maand tegen hekkensluiter Het Kasteel 2 zal het team maandag moeten winnen om uitzicht te houden op het kampioenschap. En dat zou eigenlijk moeten lukken want het team speelt komende maandag opnieuw tegen de hekkensluiter. ASV 8 heeft de rode lantaarn namelijk overgenomen van Het Kasteel en staat sinds de vorige ronde alleen onderaan.

UVS 4-SOS speelt maandag in het Kolpinghuis tegen Wageningen 3-SOS, de koploper in Klasse 3E. Bij een overwinning doet het vierde goede zaken, niet alleen voor zichzelf maar ook voor UVS 3-SOS. Dat zou het team toch dubbel moeten motiveren!

Let op: de aanvang van de SOS-wedstrijden is tegenwoordig 19.45 uur. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent.

Share

Geef een reactie