UVS1 na winst op SMB2 tweede in SOS-competitie

 

Afgelopen maandag mocht UVS1 alweer op voor zijn volgende wedstrijd in de SOS-competitie, een stadsderby tegen onze Strijd met Beleid-vrienden. Deze maand spelen we in het Kolpinghuis, een locatie die me al langer fascineert, simpelweg omdat ik er nooit was geweest. De uitbater daarvan vertelde me dat hij 1000 m2 in de aanbieding heeft, waar je alle mogelijke activiteiten ‘binnen de grenzen van de wet’ kunt organiseren. Dat deed me denken aan inmiddels over de kop gegane erotiek-ketens zoals ‘Erotheek Jumbo’ in Utrecht, die ook adverteerden met de hoeveelheid vierkante meters genot die ze in de aanbieding hadden. Een wel erg kwantitatieve benadering van de liefde, die inmiddels waarschijnlijk ten prooi gevallen is aan het tijdperk van het internetshoppen.

Terug naar de wedstrijd. We traden in volledige opstelling aan, afgezien van Bert-Jan. Van tevoren werd er nog wat gekeuveld over Tata steel, de verwarming in de speelzaal en aanverwante zaken. Matthijs memoreerde als kopman en wedstrijdleider de goede prestaties van onze stadgenoten die tot die avond gedeeld bovenaan stonden. Toen we eenmaal in diep gepeins verzonken na acht uur, ontvouwde zich een spannende strijd die ertoe leidde dat wij met de overwinning ervan door gingen. We staan daardoor nu met SMB gedeeld tweede (en met Velp), achter koploper Ede. Lang dacht ik dat dit ook mijn avond zou worden, en ik stond dan ook volledig gewonnen. De zenuwen werden me echter in de slotfase de baas, waardoor ik de pot nog uit handen gaf. Goddank waren mijn teamgenoten koelbloediger. De overwinning hebben we onder andere te danken aan de lagere borden, waar Frans een degelijke partij speelde, en Ron zich niet liet intimideren door de capriolen van zijn tegenstander. Simon was verguld aan te mogen treden tegen een BSN, een bekende schakende Nederlander- en ook met zijn revanche tegen SMB (Huub Jansen vertelde me dat hij ’s-Zaterdags ook al van Simon won)

 

Jamshedy kon het niet bolwerken tegen Rolf van Geel. Marcel had naast mij echter al snel een kwaliteit meer, waar het echter op een mij ontgane wijze toch nog misging- druk als ik was mijn eigen stelling naar de gallemiezen te helpen. Dennis hield goed remise, blijft over onze immer betrouwbare teamleider:

UVS1 dus op een prima koers, met nog alle kansen op het kampioenschap, met één wedstrijdpunt minder dan de koploper.


Share

3 reacties

 1. Simon van Dijk schreef:

  Goed verslag, Wim, maar ik was allesbehalve bezig revanche te nemen op SMB. Integendeel, in de KNSB won ik namelijk van Huub Jansen!

  Overigens is er (weer) iets mis gegaan met mijn PGN. Ik weet niet hoe dat komt, maar ik zal mijn partij even heruploaden.

 2. Dennis Breuker schreef:

  Hoi Simon, als ik in je pgn kijk dan lijkt het probleem de zetnummers. De partij begint op zet 14, maar zo zijn je zetten in de pgn niet genummerd. En die zetnummers zie je nu terug (16. 3 Lg3) etc. Als je de zetnummers corrigeert komt het vast goed.

 3. Dennis Breuker schreef:

  Trouwens, mooi resultaat in deze derby!

Geef een reactie