UVS 2-SOS behaalt tweede overwinning

UVS2-SOS wist vorige week de tweede overwinning te behalen in de SOS-competitie. De wedstrijd tegen het tweede team van Zevenaar werd met de hakken over de sloot gewonnen: 4,5-3,5.

In een soort ‘aangepaste’ tactische opstelling had teamleider Thei zichzelf op bord 1 geplaatst en Onno op bord 3. Wim en Frans, die tegen Millingen nog op de borden 1 en 2 uitkwamen, mochten deze keer op 8 en 6 hun kunsten vertonen.

Aan het hoogste bord zag het er lange tijd niet erg goed uit voor Thei en uiteindelijk moest hij zich gewonnen geven. Hier is zijn analyse.

(En, iets wat velen waarschijnlijk niet weten, klik op veld e7 als je het bord wilt omdraaien om de partij beter vanuit het oogpunt van de zwartspeler te kunnen analyseren!)

Op bord twee had Derek het lastig tegen zijn Zevenaarse tegenstander. Als ik mij niet vergis, wist hij een eindspel met een kwaliteit minder in evenwicht te houden. Maar ook als ik mij daar wel in vergis, eindigde de partij toch in remise.
Onno speelde op bord drie tegen een, qua rating, veel zwakkere tegenstander. Maar dat wist hij waarschijnlijk niet (en wij trouwens ook niet). Jammer genoeg liep de partij niet goed voor hem af. Zijn tegenstander had een voorsprong van twee pionnen in het eindspel. Toch waren er blijkbaar volop kansen op remise. Maar na een lang eindspel moest Onno de strijd uiteindelijk staken. Een verslag van zijn partij staat op de website van schaakvereniging Zevenaar. Klik daarvoor hier.
Zelf kwam ik op bord vier niet goed uit de opening, maar wist ik uiteindelijk toch een redelijke positie te bereiken. Zie het diagram. Hier miste ik volgens het rekending de beste voortzetting. Nou, die variant zou ikzelf nooit gevonden hebben. De partij eindigde uiteindelijk in remise.

 

Op bord vijf kreeg Olaf na enige tijd een remiseaanbod van zijn tegenstander. In overleg met Thei besloot hij door te spelen. Dat was een verstandig besluit. Zie hier zijn partij.

Frans wist op bord 6 een overtuigende overwinning te behalen en ook Tobi behaalde het maximale resultaat, maar dan op bord 7. Zie hier hun partijen.

En omdat Wim al vroeg op de avond remise speelde op bord 8 werd de einduitslag 4,5-3,5 in ons voordeel. Op donderdag 17 januari volgt de vierde match tegen hekkensluiter Koningswaal Tornado Combinatie 2 in Beuningen of in Druten of in ieder geval daar ergens in de buurt.

Share

Geef een antwoord