UVS 3 SOS – Velp 2

Hoe verknal je een partij in 1 zet terwijl je gewonnen staat? Zie de partij van Wim van den Broek.

Vol goede moed traden we aan tegen Velp 2. We begonnen om 19.45 uur, maar we zijn wel erg gewend aan 20.00 uur!!

Als eerste was Theo Felet klaar; hij dolf het onderspit tegen een van de broertjes van Kuijk; dat was een niet verwachte tegenvaller. Maar niet lang daarna kwamen we gelijk door winst van Luc van Harxen op een ander broertje. Wim Krabbendam maakte remise. Jan Hendrik Donkervoort wist zijn partij op fraaie wijze te winnen. Ook Jos Buijs, ingevallen voor Frederik de la Fonteijne, wist te winnen en Niels Korporaal winst de teamwinst veilig te stellen. Zijn partij tegen Julian van Kuijk is toegevoegd. Rob Schoppema wist zijn pion meer om te zetten in winst en Wim van den Broek gaf met nog weinig tijd op de klok onnodig zijn partij weg.

Het belooft spannend te worden in 3E. 3 teams hebben nu 6 matchpunten, maar SMB 3 heeft een flinke voorsprong in bordpunten.

[Naschrift redactie: op de website van Velp gaat het onder meer over onze Rob Schoppema: ‘Hans Wolthuis op 7 ergerde zich groen en geel aan zijn tegenstander, met name de snelheid waarmee de rijk besierraadde man schaakte. Hans werd er erg confuus van en deed een paar mindere zetten. Dit werd hem fataal.’]

Share

Geef een reactie