Groninger Combinatie – UVS

Op zaterdag 3 november mochten we aantreden als mede-koploper in de uitwedstrijd tegen, koploper in stand en op papier, Groninger Combinatie. Dit team is de grote favoriet voor promotie en, verzwakt door afwezigheid van Hans en Guido, maakten we ons weinig illusies. Invallers waren Luuk Peters en op het allerlaatste moment overgehaalde Rob Bisschops voorkwam dat we niet gelijk al achterstonden. Grote dank hiervoor! Gemiddeld hadden we 200 elo-punten op ieder bord minder en dat bleek in de uitslag. Ik heb zelf weinig van het wedstrijdverloop meegekregen. Ik was al laat met Jan door een missende aansluitende trein en een na zet 7 al complexe en onbekende stelling. Na de tijdcontrole had ik eindelijk tijd om rond te kijken en bleken we al met 6-1 achter te staan en ikzelf in een verloren eindspel.
Hieronder de individuele commentaren op de partijen. We speelden op dgt-borden dus alle partijen zijn beschikbaar.

Als eerste klaar was Rob op bord 7 tegen Jasper Geurink. Nogal overvallen door op het allerlaatste moment invallen speelde Rob een nogal kansloze partij. De partij is onderin te vinden bij de partijen zonder commentaar.

Op bord 1 verloor Anton van Sipke Ernst.
Dit is wat Anton er zelf over zei:
“Ik kreeg in ieder geval een kwaliteit in de schoot geworpen tegen lichte compensatie over de zwarte velden. In lichte tijdnood besloot ik dames te ruilen ondanks dat dat mijn pionnenstructuur verminkte. Zonder kwaliteit meer had ik dat nooit gedaan. Iets later blunderde ik een pion weg en stortte alles als een kaartenhuis ineen.”

In een spannend partij trok invaller Luuk Peters op bord 6 net aan het kortste eind.

Eindelijk scoorden we tegen door Jasper op bord 9 die zich met een uitstekende partij weer als belangrijke aanwinst voor het eerste profileert.

Op bord 2 speelde Dennis met zwart in een riskante hippo behoorlijk uit de opening maar in een complex middenspel ging het mis. Partij onderin zonder commentaar te vinden.

Op bord 3 kwam Jan beter uit de opening won een pion en maakte vervolgens helaas een blunder. Hier Jans comentaar.

Op bord 8 speelde Jaap een zeer spannende partij waarbij zwart voortdurend gevaarlijk tegenspel had maar in
tijdnood ging het mis. Hier zijn commentaar.

Hier was de tijdcontrole en de 6-1 achterstand. Een wedstrijd werd het nooit maar gelukkig nog wel enige punten.
Lars op bord 10 speelde een prima solide partij. Hier zijn commentaar:

Op bord 5 maakte Joost onze bordpunten compleet met een prima remise tegen de sterke Brenninkmeijer.

Ikzelf speelde een interessante parij tegen Jan Werle. Hij speelde in de opening een interessant pionoffer. Hiermee werd het gelijk complex en verbrandden we veel tijd. Ik speelde goed waardoor het evenwicht lang bewaard bleef. Uiteindelijk heb ik twee onnauwkeurigheden begaan en mijn tegenstander 1 waardoor ik in een kansloos pionnen eindspel verloor:

Eindstand 7,5-2,5 voor Groninger Combinatie. Op hun website valt nog een niet al te flatteus verslag voor de meesten van ons te lezen. Maar we hebben nu de sterkste gehad en staan op een verdienstelijke 4e plaats in klasse 1A en kunnen met zelfvertrouwen verder.

Hieronder nog de resterende partijen zonder commentaar.

Share

Geef een reactie