Hard werken in de interne

Een enerverende partij tegen Diderick. De opening is spannend, zwart komt tot 12… d5 en lost daarmee de thematische zwakte van pion d6 op. Echter zwarts 18e zet is niet goed. De witte lopers worden oersterk en beheersen het bord.
Op de 31e zet is het zover: wit wint een pion en komt gewonnen te staan. Zwart probeert nog wat op de koningsvleugel en dat heeft succes in die zin dat wit moet blijven werken voor de overwinning.
Op zet 55 komt er een mooie truc in de stelling. Diderick ziet het te laat en geeft met 56… Tf7 de winst weg. Zwart moet vervolgens nog even opletten maar met een minorpromotie op de 62e zet is de remise binnen handbereik en na nog een paar zetten een feit.

Share

2 reacties

  1. Tsjisang Cheung schreef:

    Een partij om jaloers op te worden!

  2. Simon van Dijk schreef:

    Wat een schitterend einde van een schitterende partij!

Geef een reactie