UVS 2-SOS kansloos onderuit tegen ASV 4

Vorige week speelde UVS2-SOS de eerste externe competitiewedstrijd tegen ASV 4 uit Arnhem. Het werd een kansloze match die met 2,5 – 5,5 verloren werd.

Op bord 2 kwam Abdul met wit al snel in een lastige stelling terecht. Er dreigde aan alle kanten materiaalverlies en toen dat na enige tijd ook daadwerkelijk gebeurde, was zijn stelling niet meer houdbaar: 0-1. Inmiddels zag het er ook op enkele andere borden niet echt goed uit en een half uurtje later moest ook Olaf de vlag strijken. Hij werd in een rustige partij langzaam van het bord geduwd door zijn Arnhemse opponent: 0-2.

Enige tijd later kreeg Thei een remiseaanbod van zijn tegenstander, terwijl hij een pion achterstond. Daar hoefde onze teamleider niet lang over na te denken. Let nu allemaal heel goed op: vanwege het teambelang sloeg hij het aanbod af en speelde hij door om het volle punt binnen te halen. Dat getuigt van de juiste instelling, keigoed! Natuurlijk was het wel jammer dat het niet erg verstandig was, want een aantal zetten later moest hij het volle punt inleveren. Maar ach, wat maakt het uit: liever strijdend ten onder dan lijdzaam toekijken! Zie hier het verslag van Thei:

Zelf kreeg ik ook een remiseaanbod in een stelling waarin ik wat minder stond en ook nog slechts een minuut of 15 op de klok had. Doorspelen zou daarom alleen maar tot verlies kunnen leiden. Daarom nam ik het remiseaanbod aan en keek verder lijdzaam toe hoe mijn teamgenoten het er vanaf brachten. Even later eindigde eerst de partij van Frans in remise waardoor het 3-1 werd. Hier volgt de analyse van Frans:

Inmiddels was Tobi ook in een remiseachtige stelling terecht gekomen. Hij probeerde er nog lange tijd iets van te maken, maar dat zat er niet in waardoor de tussenstand 1,5-4,5 werd. Hier is het verslag van Tobi:

Op bord 1 stond Derek inmiddels een toren achter, maar helemaal kansloos was hij nog niet omdat zijn tegenstander slechts 30 seconden (plus increment) had om de partij te winnen. Derek wilde niet van opgeven weten en verdedigde zich met de moed der wanhoop. Heel even leek zijn tegenstander een fatale blunder te maken toen hij zijn Dame op een veld zetten waar deze zomaar door een pion geslagen zou kunnen worden. Maar net voordat de ASV’er losliet, zag hij het gevaar. Enkele zetten later ging Derek mat. Tot slot werd Onno aan UVS-zijde de man of the match. Als enige speler van UVS-2-SOS wist hij een overwinning te behalen (2,5-5,5). Jammer, volgende keer beter.

Op donderdag 15 november staat de uitwedstrijd in en tegen Millingen op het programma.

Share

Geef een reactie