Café Groenewoud verkocht, maar UVS blijft

Zoals wellicht nog niet iedereen weet, gaat Café-zaal Groenewoud per 1 januari 2019 over in andere handen.

De huidige eigenaren vonden het tijd om ermee te stoppen en hebben het pand verkocht aan chef-kok Maurice Kersten en Susanne Hülck, een jong en ondernemend stel dat er een restaurant van gaat maken. Uiteraard riep dit nieuws de nodige vragen op bij het bestuur omtrent de continuïteit van UVS op de huidige locatie.

Op maandag 15 oktober hebben de voorzitter en bovengetekende voorafgaande aan de externe speelavond hierover een gesprek gehad met de nieuwe eigenaren. Hun insteek bleek zeer positief. Wat hen betreft kunnen we gewoon gebruik blijven maken van onze speelzaal. Dat was voor ons natuurlijk het belangrijkste, want na onze avonturen in Elmaran zaten we niet te wachten op weer een verhuizing midden in het seizoen.

Maar dat betekent niet dat alles ook bij het oude blijft. Het cafégedeelte gaat verbouwd worden tot restaurant. Dat betekent dat het voor ons niet langer beschikbaar zal zijn voor analyses, vluggertjes en borrelpraat zolang er nog dinergasten aanwezig zijn. We zouden dan kunnen uitwijken naar La Calèche, het koetshuis achter het café dat over een eigen bar beschikt. Maar we kunnen ook, zoals nu, in het huidige cafégedeelte terecht als er geen eetgasten meer zijn, en we hebben het sterke vermoeden dat dat op maandagavond na 10 uur eerder regel dan uitzondering zal zijn. La Calèche is overigens ook een uitwijkmogelijkheid voor externe zaterdagmiddagen als het in de speelzaal te krap wordt om alle teams te herbergen.

De verbouwing staat gepland voor januari en zal zo’n vier weken in beslag gaan nemen. Ongetwijfeld zullen ook wij daar het een en ander van gaan merken, en van ons wordt verwacht dat we daar met het nodige begrip en enige soepelheid mee om weten te gaan.

Vooralsnog zien we de ontwikkelingen met vertrouwen tegemoet :)

Share

Geef een reactie