Eerste ronde externe competitie voor SOS-teams

Volgende week wordt de eerste ronde gespeeld in de SOS-competitie voor achttallen. Op maandag 15 oktober spelen UVS 2-SOS en UVS 4-SOS thuis tegen respectievelijk ASV 2 en ASV 4 en neemt UVS-SOS 3 het in Doesburg op tegen DSG 1. Vervolgens speelt UVS 1-SOS op dinsdag 16 oktober een uitwedstrijd tegen Zevenaar 1. De aanvang van de wedstrijden is 19.45 uur; het speeltempo bedraagt voor iedere speler 100 minuten en 10 seconden per zet voor de gehele partij.

Dan nog even een speciale mededeling voor enthousiaste mobiele telefoongebruikers:

Artikel 20.5: Als uitzondering op FIDE-regel 11.3b: wanneer een mobiele telefoon toch geluid maakt, moet de speler deze onmiddellijk uitschakelen. De speler krijgt een waarschuwing van de arbiter. Indien de telefoon van dezelfde speler tijdens dezelfde wedstrijd daarna nogmaals geluid maakt, dan wordt de partij voor hem verloren verklaard.
Het tijdens de wedstrijd in de hand nemen en/of gebruiken van de telefoon leidt tot verlies van de partij tenzij dit gebeurt onder toezicht van en met vooraf verleende toestemming door de wedstrijdleider. De mobiele telefoon ligt uitgeschakeld op tafel of in een tas.

Share

Geef een reactie