Bekerbak

Genietend van een lekker zomers buitenschaakweertje was ik van plan tegen Dirk een ongecompliceerd bakkie te gaan spelen. Ik waagde me aan een harakiri-variant die uiteindelijk goed voor mij uitbakte. Onderwijl vielen de records met bakken uit de strakblauwe hemel: snelste zwarte damezet naar h4 (zet 3); langste zettenreeks van zwart zonder damezet (21); vaakst gemiste kans van wit om dezelfde goede zet te doen (14 keer g3).

Na een straffe bak koffie bakte wit er niet meer zo veel van. Hij dacht mee te kunnen gaan in mijn opportunistische spel, maar moest flink aan de bak toen ik zijn dame aan het opjagen ging. Na het bakselse 21. g5 miste wit de scherpte om mat te voorkomen. Wat een bak ellende, moet hij gedacht hebben! Wat een klasbak, dacht ik, dat hij mij dat genoegen gunt!

Share

1 reactie

  1. Arjan Schoonen schreef:

    Marcel is De man die bakt. Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=9rT5WDKq7vc

Geef een reactie