GAAT UVS1 ZICH MIRACULEUS HANDHAVEN?

Met wat vertraging maar hier dan toch eindelijk een verslag van de dramatisch verlopen wedstrijd in en tegen Zukertort Amstelveen.

Het was een erg mooie dag en blijkbaar hielden we collectief een off-day waardoor we met maar liefst 7,5 – 2,5 verloren van dit op papier redelijk gelijkwaardig team! We mogen van groot geluk spreken dat we nog steeds 8e en daarmee net veilig staan omdat de nummers 9 en 10 beide ook verloren. Deze week moeten we alweer spelen, tegen Paul Keres, een sterke tegenstander. De nummers 9 en 10 spelen tegen de eerste twee teams zodat we mogelijk al verliezend ons kunnen handhaven!

Let op: speellocatie is ‘t Hert in Nijmegen i.p.v. de normale locatie.

De uitslag was misschien enigszins geflatteerd zoals te zien is aan gemiste kansen in de individuele verslagen hieronder.

Op bord 1 speelde Dennis een goede partij. Kwam in een ongelijke loper en toren-eindspel met een pion meer en wist de nogal remiseachtige stelling uiteindelijk te verliezen.

Op bord 2 speelde Jan:

Op bord 3 speelde ik een uitermate beroerde partij.

Na het missen van de juiste zet – zie diagram – met 16. a5 kan ik op de damevleugel gaan breken en is duidelijk beter voor wit. In de partij deed ik 16. e4, b6! staat wit niet slecht maar ik kon geen plan vinden, zag geen zetten van mijn tegenstander aankomen en blunderde uiteindelijk een dame weg. Helaas heb ik hiermee een IM norm om zeep gebracht.

Op bord 4 speelde Hans:

‘Ik mocht niet ongelukkig zijn met mijn remise tegen Sybolt Strating, een sterke en degelijke speler die in de laatste ronde voor een IM-norm speelt. Met zwart had ik nooit zicht op voordeel. Sterker nog, toen ik wat probeerde kwam ik in de problemen. Op een bepaald moment miste Sybolt een kans op duidelijk positioneel voordeel. Daarna besloten we met beiden nog weinig tijd om het punt te delen.’

Bord 5. Het verslag van Jaap:

Op bord 6 speelde Guido:


‘Na een interessant middenspel waarin ik eerst iets minder stond wist ik in tijdnoodfase een beetje materiaal te ontfutselen bij mijn tegenstander wat leidde tot deze stelling. Ik kon me niet bedenken wat het exacte winstplan zou moeten zijn behalve een vrijpion creëren. Dit was natuurlijk lastig aangezien alle pionnen op dezelfde vleugel stonden. Uiteindelijk werd de partij remise maar als iemand een mooi winstplan weet, laat maar weten. ( De engine geeft precies +1 wat lijkt aan te geven dat deze niet direct een winstplan ziet.)’

Op bord 7 speelde invaller Dennis Breuker verdienstelijk maar verloor na de opening een pion en later de partij.

Op bord 8 het verslag van Joost:

Op bord 9 het verslag van Anton:

Op bord 10 speelde Lars lang en had 3 pionnen voor een stuk, maar het leek nooit voldoende compensatie en hij verloor uiteindelijk.

Share

Geef een reactie