UVS2 ronde verder in OSBO-Cup

Op een donderdagavond even op en neer naar Zwolle voor een potje schaak, je moet er wel wat voor over hebben om kans te maken op de OSBO-Cup. Met Wouter Dinjens, Dennis Breuker, Ivar Heine en ikzelf speelden we tegen Zwolle-Zuid Schaakt! 1.  Deze wedstrijd leek vooraf een heel wat serieuzere uitdaging te worden dan de vorige wedstrijd tegen Rhenen. De uitslag doet vermoeden dat het dit keer toch ook weer een makkie was. Laten we het er maar op houden dat het meezat.

Dennis speelde aan bord 1, weer met zwart (als teamcaptain mocht ik loten en wist mezelf op bord twee weer met wit op te zadelen ;-) ). Het was bij Dennis na iets meer dan een uur en 20 zetjes al bekeken. Een simpele tactische wending kostte wit minstens een stuk. Een mooi begin.

Ook Wouter had vrij snel een veelbelovende stelling en kon even later de genadeklap uitdelen. Als ik de stelling goed onthouden heb (en de foto lijkt dat te bevestigen), liet Wouter hier gewoon de toren op a in staan en speelde  Lh6!, waarna het snel bekeken was.

Met een voorsprong van 2-0 en ook geen slechte stelling bij Ivar, besloot ik zelf maar eens remise aan te bieden. We hadden een ogenschijnlijk gelijkstaande stelling op het bord gekregen, maar er zaten toch verraderlijke wendingen onder de oppervlakte:

Ivar had inmiddels ook een strategisch gewonnen stellig bereikt, maar moest dat nog wel even laten zien tot diep in het eindspel. Mooi uitslag, op naar de volgende ronde!

 

foto’s: Dennis Breuker

Share

Geef een antwoord