Facepalm

Ik had pas onlangs mijn laatste notatieboekje van de oude serie helemaal volgespeeld en daarom nog nauwelijks een blik geworpen op de nieuwe uitvoering.  Toen ik er vandaag eens goed naar keek, begreep ik ook meteen waarom de Dame op de voorkant een facepalm uitvoert terwijl ze naar het bord kijkt. U toch ook?

Share

5 reacties

 1. Arjan Schoonen schreef:

  Je linkt naar een leuk wikipedia artikel in je stukje Pepijn. Ik moet zeggen, wat jou opvalt, valt mij totaal niet op. Doordat ik weet waar jij op let, zie ik het vervolgens wél.

 2. Maarten van Rooij schreef:

  Hmm. Moeilijk mannen! Ik zie drie redenen voor de facepalm: 1. bord ligt verkeerd; 2. Tegenstander is er niet; 3. wit heeft maar drie pionnen, op a2, b2 en h3 – hoewel die laatste niet duidelijk is.

 3. Jan van de Westelaken schreef:

  Omdat niet alleen het bord verkeerd ligt, maar ook de koning en dame verkeerd staan, meende ik dat het om een per abuis gespiegeld plaatje ging (als je het spiegelt, staat alles goed), maar in dat geval zou de Lewis-dame haar hand aan de verkeerde kant hebben. Het is dus echt een miskleun.

 4. Pepijn van Erp schreef:

  De ontwerper heeft gewoon twee plaatjes van internet geplukt en samengevoegd. Die dame staat wel goed, het bord niet, maar het blijft een miskleun! Voor voorbeelden uit films, tv en andere media houd ik me aanbevolen voor mijn verzameling op: https://chessfails.tumblr.com/

 5. Dennis Breuker schreef:

  Prachtig, die chessfails. Met name “Chess tables at Echo Park Lake (LA) – 2014” doet me pijn. Zo’n mooi initiatief…

Geef een antwoord