UVS 6 – Wageningen 6

De wedstrijd tegen Wageningen 6 was van belang om de koppositie te kunnen behouden. We krijgen nog twee zware tegenstanders, maar onze uitgangspositie is goed.

We startten ongelukkig. Door een fout was Jos Buijs de eerste die noodgedwongen opgaf.
Rob Lubbers wist een remise te realiseren evenals Wim van den Broek, die wel enorm veel geluk had omdat zijn tegenstander fraaie mogelijkheden ongebruikt liet.

Wim Heuvelmans zag zich geconfronteerd met een Caro-Kann. Hij leek in de beginfase wat beter te staan. Dat is in de Caro-Kann echter vaak schijn en zijn tegenstander gaf keurig partij. Maar daar gebruikte hij wel heel veel bedenktijd voor. Op een gegeven moment ging het wit te langzaam en probeerde hij ijzer met handen te breken, omdat hij meende dat op de ander borden het niet allemaal even jofel ging. Dat lukte niet en zwart kwam in een betere stelling een pion voor te staan. Maar de beperkte bedenktijd eiste zijn tol. De eerste blunder gaf een stuk weg en de tweede deed hem de dame verliezen.

Foto’s: Marcel Verstappen

Guus Leufkens wist fraai te winnen. De stand was op dat moment 3 – 2 voor UVS 6.

Tobi stond beter, maar door een remise te accepteren haalden we de buit binnen.


[Red: UVS 6 heeft één wedstrijd meer gespeeld en moet nog tegen de directe concurrenten OPC en de Sleutelzet. De overige teams in 3D spelen geen rol van betekenis.]

Share

Geef een reactie