Weer met beide benen op de grond

Na de overwinningen in de laatste twee wedstrijden wilden we onze winning streak voortzetten en ons voor de Kerst alvast veilig spelen. En dus begonnen we vol goede moed aan de match tegen titelkandidaat De Stukkenjagers uit Tilburg.
Zelf mocht ik plaatsnemen in de hoek van zaal, naast de prachtige kerstboom. Helaas bleek dat achteraf ongeveer het hoogtepunt van de middag.

Persoonlijk verheugde ik mij op de clash Van den Berg – Van Rijn die naast mij plaats zou gaan vinden. Helaas werd dit niet het gedroomde spektakel. Naar eigen zeggen was Antons partij tegen Bram, die de zieke Lars Vereggen verving, niet zeer spectaculair. Hij had een stuk kunnen offeren voor twee pionnen en initiatief, maar dat durfde hij niet. Even later werd remise besloten.

Niet lang daarna was Lars klaar, die een hardhandige koningsaanval van Mark Haast over zich heen kreeg en verloor.

Als derde was Joost klaar met zijn partij tegen Mees van Osch. Zelf zegt hij daar het volgende over. Na een exotische openingsvariant, waarin de stukken aan weerszijden ontwikkeld werden en vervolgens weer terugkeerden naar hun startplek, kwam de stelling al snel in evenwicht. Hiervoor hadden we echter wel het leeuwendeel van onze bedenktijd verbruikt, zodat ik de mogelijkheid om een stuk te offeren voor 3 verbonden vrijpionnen als een risicoloze winstpoging inschatte. Ik hoefde alleen maar een kleine aanval te overleven en vervolgens zouden mijn pionnen toch wel gaan lopen?! De machine is het met me eens, maar misschien was het in de praktijk wel ietsje makkelijker om de aanval te voeren, dan om hem af te slaan en met de pionnetjes te spelen. Zoals zo vaak, was het voor mij in ieder geval net ietsje te moeilijk en ik deed een paar onnauwkeurige zetten, waarna de pionnen helemaal niet meer in beweging kwamen en ik opeens een zwarte dame op bezoek kreeg op een vervelende plek. Hierna was er geen houden meer aan.

Dennis en ik verloren vervolgens van de gebroeders Jasper en Stefan Beukema.

Met 0,5 – 4,5 achter begon een monsterscore al zichtbaar te worden. Hans en Guido haalden eerst nog wel 2 halfjes binnen. Guido speelde een redelijk gebalanceerde partij waarin beide partijen veel heen en weer aan het schuiven waren met een iets gemakkelijkere manoeuvre voor zijn tegenstander. Beiden misten in de tijdnoodfase een kans op een klein plusje, maar al met al een interessante partij. In 44 zetten hebben beide spelers 1 pion geslagen en stonden verder alle stukken nog op het bord!

Lukas kwam tegen Herman Grooten goed uit de opening, maar gebruikte wat meer tijd en taxeerde de stelling even later niet helemaal goed, waardoor hij de verkeerde voortzetting koos en minder kwam te staan. Ondanks een lange strijd trok hij uiteindelijk ook aan het kortste eind.

Rob verweerde zich tegen kranig tegen Mart Nabuurs, maar moest vlak na de tijdcontrole ook het hoofd buigen.

Gelukkig redde Paul de eer door met een knappe overwinning op Anne Haast toch nog een vol punt te scoren.

Uitgebreidere partijanalyses uit het verslag van onze tegenstander zijn hier te vinden.

Komende weken hebben we de tijd om te herstellen, voor we begin februari uit naar Venlo mogen.


Share

Geef een antwoord