UVS 3 – O & O

Zou UVS 3 dan eindelijk een keer winnen?

Ook dit keer moet er vastgesteld worden, dat de spelers van team 3 een goed en interessant partijtje kunnen spelen, maar helaas faalt men dan op beslissende momenten en krijgen goed gespeelde partijen niet het verdiende loon. Het gevolg is dan, dat we als team op NUL blijven staan. We zitten hier niet in de voetbalwereld, wij blijven uiteraard unaniem achter onze coach Marcel Krivec staan, temeer omdat hijzelf heel goed scoort, ook dit keer weer. Ook Bert-Jan Boer deed het weer goed. We hebben niet van alle partijen een (uitgebreid) verslag, maar de partijen, die we hebben zijn ( lijkt me) interessant genoeg om te bekijken. Beoordeel het zelf maar. De spelers geven telkens een eigen beschrijving van hun partij.

Bord 1 Jorik Quint (Zwart) – Muharem Mujkanovic

Jammer, dat Jorik er niet in slaagde te winnen. Over zijn partij heb ik geen informatie.

Bord 2 Elwin Berlijn (Wit) – Hans Spoelstra

‘In een Fransoos gegaan door een stukoffer waarna ik de vervolgzetten onnauwkeurig speelde. De rest van de partij langzaam maar zeker weggespeeld. Een 0 op bord 2.’

Bord 3 Maarten van Rooij (Zwart) – Johan Redeker

‘Nou, ik kan kort zijn. In een Franse opening kom ik met zwart prima te staan. Ik gaf mijn tegenstander echter te veel tegenkansen en dacht dan maar naar remise af te wikkelen. Ik dacht dat mijn tegenstander me een hand ging geven om de remise te bezegelen, maar in plaats daarvan zette hij me mat. Mat in 1 overzien – veel erger kan het niet worden…’.

Bord 4 Thomas Willems (Wit) –William Cornelissen

Ik (Klaus) was bij de analyse en kan daarom een kort verslag van zijn partij geven. Zoals we van Thomas gewend zijn, speelde hij een degelijke opening. De opstelling van zijn stukken zag er goed uit, maar zijn sterke tegenstander had goed tegenspel. Thomas vroeg zich nog af of er misschien meer ingezeten had dan remise, maar hij kon de winnende voortzetting niet vinden en moest uiteindelijk tevreden zijn met die remise.

Bord 5 Marcel Krivec ( Zwart) – Pascal Jacobs

Bord 6 Klaus Wüstefeld (Wit) – Bert Ekkelboom

Een spannende partij met veel vreemde zetten, vooral met boeiende niet gespeelde varianten. De beslissende zet was de ingewikkelde en voor mij bijna niet te volgen zet 13.Pe5x , die mij ongeveer 25 minuten kostte. Ik slaagde echter in mijn doelstelling, die winst had moeten zijn. Hoe ik toch nog ging verliezen ziet u in de partij. We starten op het moment, dat de eigenlijke strijd begint.

Bord 7 Simon van Dijk (zwart) – Jarno Visser

Bord 8 Bert-Jan Boer (Wit) – Seine Hakkers

Share

1 reactie

  1. Klaus Wüstefeld schreef:

    Voor wie de partij van Bord 6 ( Wustefeld-Ekkelboom) kritisch heeft gevolgd, zal hier of daar wel een verbetering voor mij ( Wit) gezien hebben ergens midden in de partij, maar in het late uur (toen ik al dacht dat het was afgelopen)was zelfs 32.Ta3x?? een fout . Op dat moment had ik na 32.Tc1, La6 33.De8 nog kunnen hopen op remise., omdat de Zwarte Loper staat ingesloten en de mogelijkheid van eeuwig schaak (De8+/Dg6+) in de stelling blijft. Klinkt wel erg optimistisch, maar het lijkt me geen gemakkelijke opgave voor zwart. Het lijkt me een puzzel voor de liefhebber, maar ik zie op dit moment nog geen winst-voortzetting voor zwart.

Geef een antwoord