Periodekampioen?

Wie is er eigenlijk periodekampioen geworden van de tweede periode? De titel is van belang omdat die recht geeft op deelname aan de kampioensgroep later in het seizoen. De eindstand in de A leert dat zowel Jaap Houben als Pepijn van Erp bovenaan zijn geëindigd met 3½ uit 5, met allebei 10,5 weerstandspunten en 7,0 Sonneborn-Bergerpunten.

Voor wie niet weet wat dat zijn:
Weerstandspunten: de som van de punten die je tegenstanders hebben behaald.
Sonneborn-Bergerpunten: de som van de punten van je tegenstanders van wie je gewonnen hebt plus de helft van de punten van je tegenstanders tegen wie je remise hebt gespeeld.

Ons intern competitiereglement schrijft voor dat er in dat geval gekeken moet worden naar het onderling resultaat (ze hebben niet tegen elkaar gespeeld). Als dat ook geen uitsluitsel geeft, moet er geloot worden. Geen fijne oplossing natuurlijk, maar soms moet er nu eenmaal een oplossing geforceerd worden.

Onze onvolprezen interne wedstrijdleider wil de loting pas uitvoeren wanneer beide spelers aanwezig zijn. Vermoedelijk wordt dat dus 8 januari.

Share

Geef een antwoord