De Toren – UVS 1

Op 25 november jongstleden stond het treffen tussen de Toren en UVS op het programma.
Ikzelf was wat aan de late kant omdat ik met de kinderen bij een Sinterklaasviering was. Dit werd mij dermate aangerekend dat u hier nu het verslag van mijn hand mag lezen.

Als eerste klaar was onze bijna FM Lukas. Het was weer een modelpotje.

Ook onze andere houwdegen was rap klaar met zijn tegenstander. Jaap vertelt er zelf het volgende over:

Joost speelde een aardige remise en schreef er het volgende over:

Joost Retera – Dries Wedda

Invaller Rob op bord 10 speelde een leuke pot tegen een jeugdige tegenstander. Hij zegt er het volgende over:

Van de volgende teamgenoten kwam alleen een opmerking binnen, vraag ze gerust eens naar de partij…

Anton: Mijn partij was dit keer niet zo fragmentwaardig: Mijn tegenstander, een jonge invaller met nog niet zo’n hoge rating, kende de opening niet, bleef zitten met een onontwikkelde damevleugel en blunderde op zet 20 grof materiaal weg.

Hans: Dit keer geen analyse van mijn hand, omdat er eigenlijk niets over de partij valt te vertellen. Het evenwicht werd in de partij tegen Ruud Janssen nooit verbroken. Op de 23e zet bood ik remise aan en Ruud accepteerde dat, mede omdat hij nog maar weinig tijd had.

Lars: Ik denk dat de twee zinnen die ik met mijn tegenstander na de partij wisselde voldoende zeggen:
Ik: “gefeliciteerd, was lastig verdedigen”
Tegenstander: “ja eigenlijk ging het vanzelf”

Van Jan en Paul ontbreekt elk spoor tot op heden dus helaas moet ik u deze partijen schuldig blijven…

Wat rest is mijn eigen geneuzel. Tijdens de maaltijd verslikte ik me al bijna in m’n pizza toen ik er achter kwam dat mijn tegenstander niet alleen mat in 7, maar ook nog een remisevariant had gemist…

We wonnen met 6,5-3,5 en doen erg goede zaken op de ranglijst.


Share

1 reactie

  1. Arjan Schoonen schreef:

    Lucas,
    Na zet 19 is mij duidelijk dat de lopert op h8 niet zo lekker staat en dat de stukken van wit wat mobieler zijn. Dat kan ik als een voordeel zien. Maar waaruit bestaat jouw voordeel na zet 14?

    Rob,
    Lise Heskes is 12 of 13 jaar.

Geef een reactie