Rokade 1 tegen UVS 3: alweer dat halve puntje

Door een toeval is ons derde team in de promotieklasse terechtgekomen, waardoor wij tot nu toe elke wedstrijd moesten knokken tegen teams met gemiddeld 100 tot 200 ratingpunten meer. Niettemin wisten we voor de tweede keer (dit keer tegen Rokade 1) met slechts 4½-3½ te verliezen. We konden nu zelfs 3 winstpartijen en een remise binnenhalen. Dat is voor ons team een goede prestatie in deze klasse, maar toch teleurstellend, omdat het alweer net niet genoeg was. We verliezen dan ook nog partijen in tijdnood of door ongelukkigerwijze toevallig iets niet te zien. Helaas, dat kan je overkomen.

Wij moesten voor deze wedstrijd ongeveer een uur rijden naar de Achterhoek, waar te Lichtenvoorde het team van Rokade 1 ons opwachtte. De twee auto’s van Lambert en Elwin kwamen zonder onderbreking vrijwel tegelijk om 1 uur aan bij de strijdplek: een hotel-restaurant. De geluidsinstallatie van de auto van Elwin was overigens perfect, zo mag ik wel zeggen, en ook de schokdempers werkten naar behoren toen vooral Jorik meedeinde op de knallende muziek van een aantal toppers.

Bord 1 Marcel Leroi – Jorik Quint (wit): ½-½

Hoewel Jorik in zijn eigen verslagje de mening heeft dat hij slecht stond, had ik tijdens de wedstrijd het idee dat het een open stelling was met kansen aan beide zijden, maar mijn idee is vrij oppervlakkig, in het voorbijgaan gevormd, en misschien is remise wel de juiste en in ieder geval positieve uitslag. Hier volgt nog een kort stukje van de partij met commentaar van Jorik zelf.

Bord 2 Nick Mulder – Elwin Berlijn (zwart): 1-0

We konden Elwin dit keer voor het eerst in het team verwelkomen. Tot onze vreugde, omdat hij bekend staat om zijn overtuigende schaak . Hij moest wel gelijk aantreden tegen de Lichtenvoorder met de hoogste rating. Zijn partij zag er ondernemend uit : een Dame, die dreigend op pad ging, maar het was een foute inschatting die niet meer teruggedraaid kon worden . Elwin zelf daarover: “ De eerste wedstrijd van het seizoen, om snel te vergeten. Vergiftigde pionnen die kunnen nogal vervelend zijn. In casu . Ik zag het niet , mijn tegenstander wel. Afscheid van mijn dame tot gevolg. Einde partij”.

Bord 3 Menno Dorst – Klaus Wüstefeld (wit): 0-1

Bord 4 Erwin Swerink – Simon van Dijk (zwart): 1-0

Bord 5 Arent Luimes – Ron van Dijk (wit): 1-0

Bord 6 Robbie Gerhardus – Lambert Hofman (zwart): 1-0

Na met zwart redelijk uit de opening gekomen te zijn, verprutste ik de partij door een simpele voortzetting niet te zien.
De stelling na de 16e zet van wit.

Bord 7 Maarten Marneth – Bert-Jan Boer (wit): 1-0

Bord 8 Rob Stevens – Marcel Krivec (zwart): 0-1

Chinees eten met 4 man

Marcel meldde nog in het kort over het vervolg na de wedstrijd: “Uiteindelijk is er nog met 4 man – Simon, Elwin, Lambert en ik – (drienullen en ’n ééntje) – gedineerd in China Delight. Het was erg gezellig; half tien ging eenieder toch maar huiswaarts”.

video: Marcel Leroi (Rokade)

Share

1 reactie

  1. Marcel Verstappen schreef:

    Alle eer voor het mooie gemarchandeer!
    En hulde voor het teamlid dat zo lekker lulde!

Geef een antwoord