UVS4 boekt eerste nederlaag in Rhenen

Maandag 6 november mocht het vierde weer aantreden tegen Rhenen. Alles verliep voorspoedig, inclusief de reis naar het clublokaal van Rhenen, dat gevestigd is in een kerk en een knusse Biblebelt-sfeer ademt. We werden zoals altijd in rhenen vriendelijk ontvangen. Tot Marcels hilariteit kun je er nog steeds sterke drank bestellen, wat in het verleden dorstige clubgenoten tot prachtige zetten had geinspireerd. Uiteindelijk bleek aan het einde van de avond evenwel dat we de sterke drank wel konden gebruiken, want we liepen tegen een 5-3 nederlaag op, die niet nodig was geweest- schrijver dezes is daar gedeeltelijk debet aan, omdat op het moment suprême ik zo geobsedeerd was door mijn partij en de idee dat ik moest winnen, dat ik een derde remiseaanbod (twee keer formeel en een keer op het bord) afwees en een krankzinnige zet speelde. Als ik dit even had afgestemd had ik kunnen weten dat Ruud net materiaal had gewonnen. Toen alles bij mij was ingestort bood hij ook maar remise aan- met wat meer afstemming was 4-4 dus mogelijk geweest.

Een blik op de individuele uitslagen leert dat vooral de hogere borden het lieten liggen, op Mathijs na die een prima avond had, in lijn met zijn vorm van de laatste tijd -een kind dat inmiddels doorslaapt? Een high van een onlangs behaalde doctorsbul?- en dat de lagere 4 borden het dus vrij goed deden, zoals hieronder te zien in de partij van Thei. We beginnen met het zoet, de partij van Mathijs, dan komt het zuur, in de vorm van het door mij geleverde debacle, en sluiten af met Theis overwinning en Ruuds remise als optimistische noot richting de volgende wedstrijd!


Share

1 reactie

  1. Wim de Jong schreef:

    Overigens breek ik de pgn nog net te vroeg af… het toch wel mooie staartje: een blunderfestijn met zeer interessante stelling, waar we na afloop nog even naar gekeken hebben. Wit blunderde na mijn ..c5 namelijk nog even terug door niet mijn loper te slaan maar door te lopen naar b6! toen blunderde ik door een van mijn pionnen door te schuiven, maar als ik toen de loper naar g3 had gezet stond wit weliswaar in (zeer) hogere zin gewonnen, maar had ik nog heavy remise- en mogelijk winstkansen gehad!

Geef een antwoord