Kasteel 2 – UVS 5

Het resultaat mag er zijn, zeker als je de ratingpunten vergelijkt met UVS 4. We spelen in de tweede klasse en dat komt doordat UVS 5 vorig jaar gepromoveerd is. Bij de nieuwe indeling zijn praktisch al die spelers opgeschoven naar UVS 4 en zijn wij aangeschoven in het vijfde team. De enige speler die vorig jaar bij dat promotieteam uitkwam was Theo Felet, en die mocht zodoende op bord 1 plaats nemen en speelde met wit een prachtige partij en won overtuigend. Hieronder de partij.

Foto’s: Jan-Hendrik Donkervoort

Even voor de goede orde: bij afmelding van 2 basisspelers hebben we schakers uit lagere teams moeten vragen, want dat kan kennelijk niet van UVS 4 hoewel dat in dezelfde tweede klasse speelt. Team UVS 6 speelde een dag ervoor. De vaste reservespelers konden niet. Maar echt goed dat Arjan Schoonen en Peter van der Doef bereid waren in te vallen. En wonderwel hebben zij goede zaken gedaan. Arjan won een eindspel waarbij hij een loper voor stond met een gelijk aantal pionnen. Chapeau voor hem, en Peter speelde remise.

Gezien onze status heb ik tussentijds remisevoorstellen akkoord gegeven. Er zijn 3 remises gespeeld, door Dirk van Nuland, Olaf Soons (voor het eerst extern spelend!) en Peter van der Doef. Achteraf gezien had zeker Dirk met een pion meer met een plusremise moeten doorspelen, dan hadden we het gewenste resultaat van 4-4 nog kunnen bereiken. Maar ‘als dan’, daar kopen we niets voor.

Met vriendelijke groet,
Frans Nijenhuis


[Red: Arjan Schoonen als supersub:]

Share

Geef een antwoord