UVS – DSC Delft


Zaterdag 16 september, de eerste KNSB-wedstrijd van het seizoen tegen het sterke DSC Delft.
We weten dat dit een moeilijk seizoen wordt. Door vertrek van Maarten en David en indeling in een sterke poule staan we op papier tweede van onder. Handhaven in de 1e klasse is dan ook het devies voor dit seizoen. Noodgedwongen speelden we deze dag met twee invallers met als gevolg dat we op 7 van de 10 borden een (beduidend) lagere rating hadden dan DSC Delft.

Het zelfvertrouwen van het team was vooraf niet erg hoog en ik wist het vertrouwen verder omlaag te brengen door 40 minuten te laat te komen. Een mea culpa is dan ook op zijn plaats. Ik wist prima dat de wedstrijd om 12 uur van start ging, maar had besloten een half uur te zennen voor de wedstrijd en schrok om half 1 wakker.

Het verloop van de wedstrijd was niet erg spannend. Al vrij snel was duidelijk dat we een achterstand niet goed gingen maken. Op diverse borden hebben we kansen gemist waardoor de eindstand 3-7 teleurstellend is en waarmee we nu onderaan staan op de ranglijst.

Hieronder een aantal individuele verslagen:Verslag van Jaap: Jaap Houben – Joram op den Kelder
‘Na de opening kreeg ik met wit een mooie koningsaanval. Ik zag allerlei prachtige matbeelden en offers en het leek me dat de zwarte stelling kraakte. Dit kostte mijn tegenstander erg veel tijd, maar juist met nog minimale tijd over vond hij een aantal keer de beste verdediging. Toen ik het in een moeilijke stelling vervolgens zelf onnauwkeurig speelde, maakte mijn tegenstander het vakkundig af. Mijn gevoel was dat ik ergens een winst gemist moest hebben, maar ook in de analyse werden er toch ook steeds weer reddingen gevonden voor zwart.’Van de overige partijen een kort verslag voor zover ik het heb meegekregen:

David van Kerkhof – Guido van Mierlo (1-0)
Guido kwam slecht uit de opening en wist de partij spannend te maken maar verloor uiteindelijk toch.

Sjoerd Plukker – Joost Retera (½-½)
De partij golfde op en neer tussen gelijk en winst voor Joost. Joost miste in het toreneindspel een winst waardoor het uiteindelijk remise werd.

Paul Span – Gert Legemaat (½-½)
Voor zover ik zag stond er een remise toreneindspel op het bord dat heel lang duurde en in remise eindigde.

Chiel van Oosterom – Dennis Arts (1-0)

Iona Padurariu – Rob Bisschops (1-0)
Alles ging in orde tot Rob op de 40e zet een toren liet instaan.

Al met al hebben we kansen gemist, maar een gelijkspel heeft er nooit ingezeten.

Share

Geef een antwoord